Kariuomenės savaeigės haubicos bus modernizuojamos Vokietijoje

  • Teksto dydis:

Iš vokiečių įsigytos savaeigės haubicos „PzH2000“ bus remontuojamos gamintojo įmonėje pačioje Vokietijoje, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Gruodžio mėnesį modernizavimo sutartį su Vokietijos gamintoju „KMW“ pasirašė ministerijos įgaliota NATO paramos agentūra.

Pagal šią sutartį Vokietijos kompanija KMW atliks 16-os kovinių ir dviejų mokomųjų haubicų PzH2000 modernizavimą ir techninių parametrų atstatymą iki gamintojo lygmens, atnaujins ir integruos valdymo ir vadovavimo sistemas, taip pat parengs techninę dokumentaciją pagal Lietuvos keliamus reikalavimus.

Modernizuotos haubicos Lietuvos kariuomenę pasieks etapais iki 2019 metų pavasario. Bendra 18-os haubicų „PzH2000“ atnaujinimo ir modernizacijos sutarties vertė yra 10,5 mln. eurų.

Šiuo metu į Lietuvą yra pristatytos keturios haubicos.

Savaeiges haubicas Lietuva iš Vokietijos įsigijo 2015 metais, siekdama stiprinti kariuomenę po Rusijos veiksmų Ukrainoje ir Baltijos jūros regione.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIS

ALGIS portretas
Dar negavo Lietuva ,o jau remontuoti reikia, arba moksliskai modernizuoti,ISGAMOS visaip apgaudineja liaudi ,plauna didziuliu pinigus, okupantai taip neenge.

durniai

durniai portretas
ir tiek
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių