Kariuomenės arsenalą papildė nauji ginklai

  • Teksto dydis:

Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų arsenalą papildė nauji snaiperiniai ginklai AXMC – jais bus galima pasiekti taikinius, esančius bent du kartus toliau, nei buvo galima su iki šiol kariuomenėje naudotais ginklais.

Kaip pranešė Krašto apsaugos ministerija (KAM), už 1,3 mln. eurų nupirkti Jungtinės Karalystės  kompanijos „Accuracy International“ gaminami snaiperiniai ginklai į Lietuvą atgabenti prieš kelias dienas, jie iki metų pabaigos bus paskirstyti Lietuvos kariuomenės sausumos pajėgų batalionams ir karių rengimo įstaigoms.

Iš kitų snaiperinių šautuvų AXMC išsiskiria tuo, kad jie gali naudoti dviejų skirtingų kalibrų šaudmenis: 338 „Lapua Magnum“ arba 308 „Win“. Priklausomai nuo užduoties, karys gali pasirinkti, kurio kalibro šaudmenis naudos, tam  reikės pasikeisti ginklo vamzdį ir spyną. Pasak KAM, tai karys per kelias minutes galės atlikti net lauko sąlygomis.

Iki šiol Lietuvos kariuomenės sausumos pajėgos snaiperinių ginklų neturėjo. Šiuo metu naudojami pusiau automatiniai taikliojo šaulio ginklai „FN SCAR-H PR“, jų efektyvaus šūvio nuotolis siekia 600 metrų. Snaiperinis ginklas AXMC šį nuotolį padidina daugiau nei du kartus.

Kaip teigia Sausumos pajėgų Juozo Lukšos mokymo centro snaiperinių ir taikliųjų šaulių ginklų ekspertas viršila Ernestas Kuckailis, „Accuracy International“ turi senas ginklų gamybos tradicijas, žinoma pasaulyje, o kompanijos gaminami ginklai yra patikimi net ir dykumų ar arkties sąlygomis.

„Ginklas AXMC yra aprūpintas galingu „Kahles“ taikikliu ir naktinio matymo priedu. Naujuoju ginklu Lietuvos kariuomenės sausumos pajėgų snaiperiai galės naikinti taikinius iki bemaž pusantro kilometro atstumu tiek dienos, tiek ir nakties metu“, – teigia E.Kuckailis.

Artimiausiu metu jo vadovaujamas centras pradės rengti snaiperių specialybės karius. Pasak E.Kuckailio, snaiperių parengimas yra labai panašus į žvalgų – jie mokomi veikti mažomis grupėmis, nepastebėti judėti vietovėje, prasiskverbti į priešo užnugarį, pranešti apie kitus taikinius ir koreguoti netiesioginę ugnį, surasti svarbius taikinius, o svarbų priešo personalą naikinti  taiklia ugnimi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

germanas

germanas portretas
o kodel prie nauju ginklu nepriskiriami,auksiniai peiliai,sakutes,saukstai,maisytuvai,su kuriais sekmingai galima priesui smegenis sumaisyt.kur tie nauji,21 a.pauksuoti ginklai?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių