Kariuomenė siūlo per 100 laisvų darbo vietų kariams

Šiuo metu kariuomenėje yra daugiau nei 100 laisvų pareigybių, skirtų profesinės karo tarnybos eiliniams kariams, ir apie 20 laisvų pareigybių puskarininkių kategorijos kariams, penktadienį pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Profesinės karo tarnybos kariai galės tarnauti įvairiose pareigose: nuo šaulio iki granatsvaidininko padėjėjo, papildyti karių gretas taip pat galėtų įvairių kategorijų transporto priemonių vairuotojai, kitų karinių įgūdžių ir žinių turintys kariai.

„Lankantis Lietuvos miestuose ir rajonuose tenka dažnai girdėti klausimus apie galimybes įsidarbinti kariuomenėje. Todėl norėtume pakviesti jaunus žmones išbandyti save dalyvaujant kariuomenės rengiamuose baziniuose kariniuose mokymuose ir pretenduoti į profesinę karo tarnybą“, – pranešime spaudai sakė krašto apsaugos viceministrė Indrė Pociūtė-Levickienė.

Pretenduoti sudaryti profesinės karo tarnybos sutartis gali asmenys, atlikę bazinius karinius mokymus ar kitu būdu atlikę privalomąją pradinę karo tarnybą, atitinkantys kariniam laipsniui taikomus amžiaus kriterijus ir pareigybei keliamus išsilavinimo ir specialių žinių reikalavimus, taip pat atitinkantys sveikatos reikalavimus.

Per pastarąjį pusmetį iš daugiau kaip 180 į profesinę karo tarnybą priimtų karių daugiau nei 70 proc. buvo kariai, baigę bazinius karinius mokymus.

Pirmaisiais tarnybos metais profesinės karo tarnybos jaunesniojo eilinio tarnybinis atlyginimas per mėnesį neatskaičius mokesčių sudaro 1570 litų, eilinio kario – apie 1710 litų, o vyresniojo eilinio – apie 1980 litų. Kariams tarnybos metu taip pat mokami butpinigiai ir maistpinigiai.

Anot ministerijos, poreikis ir galimybė priimti daugiau profesinės karo tarnybos kareivių atsiranda pertvarkant kariuomenės struktūrą, ypač Sausumos pajėgas, ir atkuriant pusiausvyrą tarp kolektyvinės gynybos ir teritorijos gynybos užduočių.


Šiame straipsnyje: kariaikariuomenėKAM

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių