Karinis sraigtasparnis į Vilnių atskraidino donoro kepenis iš Latvijos

  • Teksto dydis:

Naktį iš vasario 28 d. į kovo 1 d. Karinių oro pajėgų sraigtasparnis Mi-8 talkino pergabenant donoro organą.

Nacionalinio transplantacijos biuro koordinatorius organizavo chirurgų brigadą ir skrydį į Latviją. Rygos ligoninė paruošė donorą, kurio kepenis pasiūlė transplantuoti Lietuvoje gydomiems recipientams.

Chirurgų brigada iš Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikų kariškių sraigtasparniu išskrido 17 val. 55 min. Paėmę donoro kepenis, chirurgai grįžo į Vilnių ir 2 val. 55 min. nusileido transporto žiede Santariškėse. Atgabenus kepenis, vienoje iš Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikų operacinių buvo pradėta transplantacija.

Latvijos gydytojai donorinius organus Lietuvos recipientams dovanoja nebe pirmą kartą. Nuo 2010 metų iš kaimyninės šalies yra gautos dvi širdys, dveji kepenys ir du inkstai. Širdys buvo transplantuotos kūdikiams.

Šiemet mūsų šalies gydytojai transplantologai jau atliko 19 organų ir audinių (ragenų) transplantacijų.

Šiais metais Karinių oro pajėgų sraigtasparnis gabenant organus talkino pirmą kartą. Nusileidimo vietoje eismą reguliavo ir saugumą užtikrino policijos ekipažai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ljonas

Ljonas portretas
Įdomu ,kam tuos organus gabena,tikrai ne visiem, kam galima būtų persodinti.Už kokius pinigus tai daro.Žinau, kad dideli pinigai tenai vaikšto.Papjauna ir tuos, kuriuos dar galima būtų išgydyti.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių