Kandidatų neliečiamybė byra kaip rudeniniai lapai

Šiandien Vyriausioji rinkimų komisija panaikino Liberalų sąjūdžio kandidatės į Seimo narius Linos Sukackienės teisinė neliečiamybę.

Su tokiu prašymu į VRK kreipėsi Ukmergės rajono apylinkės teismas. Byla, kurią nagrinėja minėtasis teismas, susijusi su kandidatės buvusiu darbu J. Kazėno įkurtame Santarvės fonde.

Dokumentų klastojimu ir svetimo turto pasisavinimu stambiu mastu kaltinama L. Sukackienė teigė, kad baudžiamoji byla pradėta dar 1999 m. ir įvykę 85 teismo posėdžiai nuo 2002 m. Anot kaltinamosios, byla užsitęsė ne dėl jos vengimo stoti prieš teisingumą, o dėl liudininkų, kurių pagrindu ši byla iškelta, vengimo patvirtinti savo parodymus teisme.

Priekaištų neišvengė ir Lietuvos teisinė sistema: „Mano byla puikiai iliustruoja, ko gera, visiems žinomą tiesą, kad netinkamai veikianti Lietuvos teisėsauga žlugdo nekaltus žmones. Siekiau ir sieksiu, net ir tapusi Seimo nare, kad mano byla būtų išnagrinėta teisme, o sprendimai priimti. Man nepriimtina, kad iš piršto laužta byla, kuri devynerius mano gyvenimo metus jau pavertė košmaru, būtų nutraukta dėl senaties", - pareiškė L. Sukackienė.

Tai jau trečiasis kandidatas į Seimo narius, kuriam VRK sprendimu panaikinama teisinė neliečiamybė. Sutikimas patraukti baudžiamojon atsakomybėn duotas taip pat partijos „Tvarka ir teisingumas" nario Evaldo Lementausko ir Tautos prisikėlimo partijos atstovo Roko Žilinsko atžvilgiu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių