Kandidato R. Žilinsko teismas atidėtas prieš pat rinkimus

Šiandien Vilniaus 1-ajame apylinkės teisme turėjęs vykti kandidato ir jo draugo bylos nagrinėjimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo, pasipriešinimo pareigūnams ir jų įžeidimo atidėtas, nes nuo jos nusišalino abu kaltinamųjų advokatai - Valdemaras Stančikas ir Žilvinas Mišeikis.

Paaiškėjo, kad šie advokatai kitoje byloje gina vieną iš nukentėjusių policijos pareigūnų, kuris kitame nusikalstamos veikos epizode yra įtariamasis.

Į teisėjo pastebėjimą, kad susipažinti su byla ir visais dalyvių anketiniais duomenimis advokatai galėjo jau senokai - nuo liepos 16 d., V. Stančikas ir Ž. Mišeikis aiškino, kad nematę policininkų duomenų, nes prokuratūros jiems pateiktoje medžiagoje jie buvo uždengti.

R.Žilinskas ir jo draugas kaltinami viešosios tvarkos pažeidimu, septynių policijos pareigūnų įžeidimu ir pasipriešinimu jiems. Už tokią veiką gresia iki trejų metų nelaisvės.

Prieš metus R. Žilinskas įsivėlė į du incidentus su teisėsauga: buvo sulaikytas neblaivus prie vairo, o vėliau įsitraukė į konfliktą su taksi vairuotoju, o po to pasipriešino atvykusiems policijos pareigūnams. Tą kart kandidatui į Seimo narius nustatytas 2,48 promilės girtumas.

Teisinis R. Žilinsko imunitetas panaikintas rugsėjo 22 d. Vyriausiosios rinkimų komisijos sprendimu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių