Kandidatai į ministrus linkę abejoti savo karjera politikoje

Šiandien spaudos konferencijoje opozicinė Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partija pristatė potencialius kandidatus į ministrų bei Seimo komitetų vadovų postus.

Į finansų ministro postą, anot būtų A.Kubiliaus, būtų kviečiamas Lietuvos Banko Ekonomikos departamento direktorius Raimundas Kuodis, SEB banko prezidento patarėjas, finansų analitikas Gitanas Nausėda, buvęs finansų ministras, Statistikos departamento direktorius Algis Šemeta.

Paprašyti pakomentuoti siūlymus tapti finansų ministrais, tiek R. Kuodis, tiek G. Nausėda, savo perspektyvas šioje pozicijoje skubotai vertinti nebuvo linkę.  

„Nei noriu komentuoti, nei matau prasmę tai daryti", - teigė R.Kuodis. Jo teigimu, iki ministrų portfelių skirstymo turi praeiti laiko, neaišku, kokie bus Seimo rinkimų rezultatai.

„Matau labai daug elementų. Pirma, neaišku, kas laimės rinkimus. Nežinia, kokia susiformuos koalicija. Be to, kandidatų į ministrus yra daug", - sakė centrinio šalies banko atstovas.

Didžiausio Lietuvoje komercinio SEB banko prezidento patarėjas Gitanas Nausėda teigia, kad darbo požiūriu yra labai pastovus ir duoda daugiau šansų, kad po rinkimų į valdžios institucijas dirbti neis.

„Esu iš tų žmonių, kurie labai sunkiai keičia darbą. Prieš septynerius metus savo iniciatyva atėjau dirbti į SEB, man čia patinka. Nesakau, kad nejaučiu jokių politinių simpatijų, tačiau kad labai siekčiau kokio nors posto - tikrai ne", - sakė G.Nausėda.  Jis teigė, kad jo ėjimo į politiką galimybės pasiskirsto ne lygiu procentu 50/50. „Sakyčiau, santykis yra kitas. Daugiau šansų, kad į politiką neisiu", - sakė G.Nausėda.

G.Nausėda neoficialiai taip pat įvardijamas ir galimu prezidento Valdo Adamkaus įpėdiniu šalies vadovo poste.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių