KAM priedus prie atlyginimų nuo spalio atstatys savo lėšomis (papildyta)

  • Teksto dydis:

Krašto apsaugos ministerija (KAM) parengė Civilinės krašto apsaugos sistemos statuto pataisas, kuriomis įgyvendindama Konstitucinio Teismo (KT) nutarimą atstatytų kvalifikacinius priedus už atitinkamas kategorijas.

Pagal pataisas, minėti priedai būtų atstatyti ne nuo kitų metų sausio, kaip numatyta šiuo metu, o nuo šių metų spalio. Šiuo metu priedai už kvalifikacinę kategoriją siekia nuo 10 iki 35 proc. pareiginės algos, atstačius jie atitinkamai didėtų iki 15-55 proc. pareiginės algos.

Pataisomis būtų atstatyti iki 2009 metų gegužės galioję krašto apsaugos sistemos statutinių tarnautojų kvalifikacinių kategorijų dydžiai, kurie buvo sumažinti dėl ekonominio sunkmečio.

Pataisos lydinčiajame rašte KAM tvirtina, kad šio projekto įgyvendinimą  užtikrins  jai skirtais asignavimais. Ministerijos skaičiavimais, išmokėti atstatytiems priedams nuo spalio iki metų pabaigos reikės 21 tūkst. litų.

Konstitucinis Teismas liepą paskelbė, kad 2009 metų viduryje buvo galima sumažinti tik bazinį dydį, taikomą pareigūnų ir tarnautojų atlyginimams apskaičiuoti. Konstitucinis Teismas nusprendė atidėti nutarimo įsigaliojimą iki spalio 1 dienos.

Jei iki to laiko nebus priimti atitinkami įstatymai, turi įsigalioti iki krizės galioję nesumažinti valstybės tarnautojų ir teisėjų pareiginės algos koeficientai, valstybės tarnautojų priedų už kvalifikacines klases, statutinių valstybės tarnautojų priedų už kvalifikacines kategorijas dydžiai, pranešė liepos 1 dieną nutarimą priėmęs KT.

Premjeras Algirdas Butkevičius yra sakęs, kad sprendimo dėl atlyginimų atstatymo bus ieškoma rudenį. Kaip pranešė Vyriausybės spaudos tarnyba, pirminiais skaičiavimais, dar šiemet atstatyti atlyginimams prireiktų 34 mln. litų, kitąmet - 200 mln. litų, o pridėjus kompensavimo mechanizmą iš viso tektų surasti beveik milijardą litų. Pasak premjero, įgyvendinant KT nutarimą gali tekti mažinti valdininkų skaičių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nesuprantu

Nesuprantu portretas
Kokiomis " savo" lėšomis? Iš kur jie tas lėšas uždirba? O gal iš mokesčių mokėtojų pinigų, juk padidėjus minimaliam atlyginimui ir nepadidėjus neapmokestinamosioms pajamoms och kiek mokesčių susirinko....O kas atstatys ir kompensuos atlyginimus privačiame versle dirbantiems ir išlaikantiems visą šią armiją?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių