KAM patikrino per 6,5 tūkst. karių blaivumą: 32 buvo girti

  • Teksto dydis:

Šiemet kariuomenėje per 64 prevencines operacijas ir individualiai buvo patikrintas daugiau kaip 6 tūkst. 500 karių blaivumas, iš jų 32 buvo girti, pranešė Krašto apsaugos ministerija (KAM).

Šią informaciją ministerija paskelbė viešoje erdvėje pasirodžius anoniminio šauktinio pasakojimui apie esą kariuomenėje vykstančius vadovybės girtavimus, galimai vartojamus narkotikus, engiamus netvarka pasipiktinusius eilinius karius.

Reaguodama Krašto apsaugos ministerija tvirtina, kad už karių drausmę atsakinga Lietuvos kariuomenės Karo policija nuolat vykdo karių patikrinimus, o šiemet nustačius 32 girtumo atvejus dėl visų buvo pradėti vidiniai tarnybiniai tyrimai.

Pasak pranešimo, nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos kariai tikrinami pirmąją tarnybos dieną vos tik atvykę į padalinį, o vėliau nuolat atsitiktine tvarka ir tarnybos kariniuose vienetuose metu, atliekant patikrinimus, jeigu reikia, pasitelkiami kinologai su tarnybiniais šunimis.

Pažymima, kad dažniausias šauktinių karių pažeidimas – sugrįžimas į tarnybos vietą išgėrus. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kažkur 0.5 %

Kažkur 0.5 % portretas
Labai nedaug. Prisiminus kiek girtaudavo tarybinėj kariuomenėj....tai čia artima nuliui.O ten būdavo kasdienybė,ypač praporų tarpe.

kodel

kodel  portretas
netikrina pvz.nuo majoru ir auksciau laipsniu bijo /

ezys

ezys portretas
>>>Janki jei patikrintumete 6000 civiliu, tai tikrai daugiau nei 64 ipustu, taip kad nereikia taip absoliutinti, nesolidu ;)
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių