Kalėdos bus šiltos, bet su sniegu ir šlapdriba

Kūčios ir Kalėdos šiais metais bus gana šiltos, nors Kalėdų naktį laukiama ir sugrįžtančio silpno šaltuko, praneša Lietuvos radijas.

Sinoptikai teigia, kad pirmadienį daugelyje rajonų protarpiais snyguriavo ar tebesnyguriuoja.

Pasak kelininkų, magistraliniai ir krašto keliai valomi ir barstomi. Kelių dangos daug kur yra provėžotos, padengtos prispaustu sniegu, kai kurie ruožai gali būti apledėję.
 
Eismo sąlygos sudėtingos, todėl vairuotojams rekomenduojama būti ypač atsargiems važiuojant švaria ir saugiai atrodančia kelio danga – dėl labai žemos oro temperatūros ant tokių dangų greitai formuojasi plikledis ir būna ypač slidu.

Rajoniniai keliai padengti privažinėtu sniegu ir yra slidūs. Apsemti ir apledėję kai kurie Šilutės rajone esančių rajoninių kelių ruožai. Bendras tokių kelių ruožų ilgis apie 950 m. Eismas šiuose ruožuose draudžiamas.

Sinoptikė Inga Stankūnaitė sako, kad po šalčius atnešusios savaitės laukia šiltesnės šventės.

Trečiadienį dar laukiama sniego ir šlapdribos. Dieną temperatūra svyruos nuo 2 laipsnių šalčio iki 3 laipsnių šilumos pajūryje. Kai kur pakilus vėjui gali kilti ir pūga, tačiau per Kūčias ir Kalėdas orai atšils.

Kalėdų naktį laukiama silpno šaltuko. Kai kur temperatūra nukris iki 5 laipsnių šalčio. Dieną temperatūra daug kur svyruos apie nulį laipsnių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių