Kaip stiprinti nacionalinį saugumą?

  • Teksto dydis:

Valstybės saugumo departamento (VSD) pasitikėjimo linija per metus sulaukė daugiau kaip tūkstančio pranešimų. Žvalgų dienos proga siekta atkreipti visuomenės dėmesį į tai, kad prie valstybės saugumo gali prisidėti kiekvienas pilietis.

Anot žvalgybos institucijos, pranešimai apima įvairias sritis – „nuo žinučių apie pastebėtus įtartinus, galimai nedraugiškus veiksmus valstybei iki pranešimų apie nesantaikos kurstymą viešojoje erdvėje“.

„Reikia nepamiršti, kad šalies saugumas yra visų mūsų bendras reikalas. Pastaraisiais metais skyrėme daug dėmesio skleisdami žinią, kad stiprios bendruomenės užtikrina ir sklandų žvalgybos darbą. Visuomenės palaikymas, pilietinis sąmoningumas tampa ypač svarbiais dinamiškoje besikeičiančių grėsmių akivaizdoje. Stiprinti nacionalinį saugumą galite padėti ne tik pranešdami apie grėsmes, tačiau ir skleisdami gerą žodį apie valstybę, kovodami su melu, dezinformacija, – sakė VSD direktorius Darius Jauniškis.

D. Jauniškio teigimu, iš piliečių gautos žinutės kai kuriais atvejais padėjo net užkardyti tam tikras grėsmes. „Aktyviausi piliečiai, reguliariai stebintys ir siunčiantys informaciją apie grėsmes, Žvalgų dienos išvakarėse buvo pakviesti į departamentą ir uždarame renginyje apdovanoti padėkomis už pilietinę atsakomybę“, – pranešė VSD.

Vakar Lietuvoje minėta žvalgų diena. 1918 m. spalio 27 d. ietuvos kariuomenėje buvo įsteigta slaptoji tarnyba.

Informaciją apie galimas grėsmes VSD galite pranešti pasitikėjimo linija 8 700 70007, veikiančia visą parą, ir el. paštu pranesk@vsd.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tie

Tie portretas
Kurie daugiausiai skundė, nežinodami ar tai tiesa, ar tik pasirodė, apdovanoti:):):):) Paskatinimas stukačiams!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių