Kaip prezidentė D. Grybauskaitė prisideda prie tam tikrų renginių?

  • Teksto dydis:

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė renginius globoja, o tai jiems suteikia tam tikrą statusą, sako prezidentės patarėja Rūta Kačkutė. Pasak jos, D. Grybauskaitė prisideda prie šaliai reikšmingų įvykių, pabrėžia jų svarbą, tačiau tikrai ne finansine išraiška.

„Dažnai girdžiu, kad vieną ar kitą renginį remia prezidentė D. Grybauskaitė. Įdomu, kokia forma pasireiškia šis rėmimas – pinigine ar kokia nors kita?“ – domisi LRT RADIJO „Ryto garsai“ klausytoja Aldona iš Vilniaus.

Prezidentės patarėja R. Kačkutė pastebi, kad D. Grybauskaitė ne remia, o globoja renginius, kurie yra aktualūs ir reikšmingi visai Lietuvai: tam tikro įvykio paminėjimo globa, akcijos.

„Pavyzdžiui, akcija „Už saugią Lietuvą“. Tai pačios prezidentės inicijuota akcija, kuri siekia sutelkti įvairias institucijas, bendruomenes, savivaldas, nevyriausybinį sektorių, verslą, žiniasklaidą, paprastus žmones. Siekiama keisti Lietuvą, daryti ją saugią, spręsti skaudžias problemas: smurtą, alkoholizmą ir kita“, – aiškina R. Kačkutė.

Pasak prezidentės patarėjos, D. Grybauskaitė neteikia lėšų: „Prezidentė tuos renginius globoja. Tai nesusiję su finansine išraiška. D. Grybauskaitė renginiams suteikia statusą, globa byloja apie reikšmę, o finansiniai klausimai sprendžiami kitaip.“

Be to, priduria R. Kačkutė, kad prezidento globa negalėtų ir neturėtų būti naudojama finansų paieškai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

komsomolec

komsomolec portretas
lenigradzkaja fabrika "krasnaja škura"

...

... portretas
Oh: "Pasak prezidentės patarėjos, D. Grybauskaitė neteikia lėšų", bet - už tą 'globą' jai sumokėt reikia... o kokia taksa? (o forma, matyt, dėžutėmis nuo brendžio).

Cha cha cha

Cha cha  cha  portretas
Bravo, p.Putino subinlaižiai, bravo. Taip ir toliau. Nepamirš jūsų Putino Rusija.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių