Kaip Lietuvos mokykloms atsispirti nuo dugno: pavyzdžio siūlo ieškoti Akmenėje

  • Teksto dydis:

Trečiadienį žurnale „Reitingai“ paskelbtas Lietuvos ugdymo įstaigų vertinimas. Jo vyr. redaktoriaus Gintaro Sarafino nuomone, jei galime džiaugtis bent keturiomis stipriomis aukštosiomis mokyklomis, tai bendrojo lavinimo mokyklų situacija yra išties liūdna, ir situacija negerėja jau 10 metų. Anot jo, vertėtų atkreipti dėmesį į tas savivaldybes, kurios sugebėjo atsispirti nuo dugno.

Pasak žurnalo „Reitingai“ vyr. redaktoriaus, prastas bendrojo lavinimų mokyklų lygis – ilgalaikės pasekmės visai valstybės raidai.

„Jei valstybė 10 metų nepasiekia EBPO valstybių vidurkio, tai švietimui skirtos išlaidos neatsiperka. Ir tai atsiliepia Bendrajam vidaus produktui ir jo augimui. Taip, Lietuvoje turime puikių mokyklų, jos klesti <...>, bet šalia jų taip pat daugėja prastų mokyklų“, – sako G. Sarafinas, pridurdamas, kad šalyje yra apie 60 itin žemus rezultatus rodančių mokyklų, ir jos yra ne tik mažuose miesteliuose.

Pasak G. Sarafino, vienas sektinų pavyzdžių, kaip galima siekti teigiamų pokyčių gerinant mokinių pasiekimus – Akmenės savivaldybė.

Daugiau apie tai – pokalbio įraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žinokit

Žinokit portretas
Benfrojo lavinimo mokyklų jau seniai nėra. Yra bendrojo ugdymo mkyklos.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių