Kaimo mokyklų bibliotekas pasieks knygų už 110 tūkst. litų

Ketvirtadienį Almos Adamkienės labdaros ir paramos fondo 40 globojamų kaimo mokyklų bibliotekoms atiteks fondo lėšomis nupirktos grožinės, pažintinės ir mokomosios literatūros knygos už 110 tūkst. litų.

Labdaros ir paramos fondo projektas „Su nauja knyga į naujus metus“, kurio tikslas aprūpinti kaimo mokyklas naujausia, vertinga bei mokymuisi skirta literatūra, vykdomas  vienuoliktus metus iš eilės, o mokykloms jau padovanota knygų už daugiau nei 1 mln. 320 tūkst. litų.

„Naujų knygų kaimo mokyklų bibliotekose visuomet stinga. Norint atnaujinti čia esamą literatūrą, įsigyti naują mokymuisi reikalingą ar įdomią spalvotą pažintinę knygą sudėtinga ne tik moksleiviams, bet ir kaimo mokyklų bibliotekoms, nes tam lėšų tikrai trūksta. Džiaugiamės, kad šis projektas - „Su nauja knyga į naujus metus“ vykdomas jau vienuoliktus metus iš eilės, o mokyklų bibliotekos vis papildomos taip reikalingomis knygomis.“ - pranešime spaudai cituojama A.Adamkienė, labdaros ir paramos fondo įkūrėja.

Šiais metais fondas už sukauptas lėšas ir rėmėjų skirtus pinigus ne tik nupirko reikiamų knygų, bet ir kiekvienai  mokyklai  užsakė Lietuvoje pradėtą leisti naują žurnalą „National Geographic Lietuva“ lietuvių kalba.

„Esame dėkingi  Fondo rėmėjams  bendrovėms „Lietuvos dujos“ , „Premier Restaurants“, ir kitiems,  kurie šiais metais skyrė lėšų knygų projektui.  Kaimo mokyklų bibliotekų turtinimas -  tai indėlis į moksleivių kultūrinį švietimą, gabių vaikų papildomą ugdymą. Bibliotekos, kuriose galima išvysti  pačias naujausias knygas yra patrauklios ir moksleiviams, ir pedagogams.“ - pranešime cituojama Sigutė Kačinskienė, fondo direktorė.

Projektą „Su nauja knyga į naujus metus“ palaiko  ir mokyklų bibliotekoms vertingų knygų dovanojo leidyklos „Alma littera“, „Nieko rimto“, „ Briedis“, „Žara“, „Lietuvos rašytojų sąjunga“, „Baltos lankos“.  Taip pat mokykloms buvo skirti ir leidyklos „Briedis“ žemėlapiai, kurie praturtino istorijos bei geografijos kabinetus.

Fondo globojamų mokyklų bibliotekų atstovai dovanojamų knygų rinkinius, kurio kiekvieno vertė 2 tūkst. 750 litų, gali pasiimti fondo patalpose Vilniuje nuo vasario 4 iki 12 dienos.


Šiame straipsnyje: Bibliotekos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių