Ką reikia žinoti, norint grąžinti netinkamą prekę?

Vadovaujantis mažmeninės prekybos taisyklėmis, kokybiškus daiktus galima grąžinti per 14 dienų nuo daikto įsigijimo dienos, tik svarbu laikytis dviejų sąlygų. Taip sako Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos Vartojimo prekių skyriaus vyriausioji specialistė Snieguolė Šližytė.

LRT RADIJO klausytoja Zita iš Druskininkų domisi prekių grąžinimo taisyklėmis. „Prieš savaitę pirkau keptuvę ir šiandien norėjau ją grąžinti, tačiau parduotuvės administratorė prekės priimti nesutiko ir teigė, kad praėjus savaitei nuo įsigijimo, priimti man netikusio daikto ji neprivalo. Ar ji teisi? Koks iš tiesų yra prekių grąžinimo terminas“ – klausia druskininkietė.

Anot specialistės, vadovaujantis mažmeninės prekybos taisyklėmis, kokybiškus daiktus galima grąžinti per 14 dienų nuo daikto įsigijimo dienos. „Svarbiausia laikytis dviejų sąlygų: prekė turi būti nauja, t.y., nenaudota, be to, reikia turėti prekės įsigijimo dokumentą. Keptuvė nepatenka į negrąžintinų ir nekeičiamų prekių sąrašą, kuris yra pateiktas mažmeninės prekybos taisyklėse, tad ji gali būti grąžinama“, – tikina S. Šližytė.

Vartotojų teisių apsaugos atstovės teigimu, negrąžintinų ir nekeičiamų prekių sąrašas yra nemažas – knygos, visi elektrotechnikos gaminiai, baldai, žaislai ir kt. prekės. Todėl kiekvienas vartotojas turėtų atidžiai išnagrinėti sąrašą.

„Jei prekė patenka į tą sąrašą, jos pardavėjas priimti nebeprivalo ir prekės keitimas gali būti vykdomas tik pardavėjui geranoriškai sutikus. Jei prekės šiame sąraše nėra, pardavėjas turi tenkinti vartotojo reikalavimą ir prekę pakeisti arba grąžinti už ją sumokėtus pinigus“, – pažymi specialistė.

Jei prekė yra grąžintina, tačiau pardavėjas nenori jos priimti, vartotojas turėtų kreiptis į pardavėją raštu, nurodydamas savo reikalavimus ir gauti raštišką pardavėjo atsakymą per 14 d.

Tuo atveju, jei gautas neigiamas atsakymas, reikia kreiptis į Vartotojų apsaugos tarnybą ir teikti tokį prašymą nagrinėjimui. Detalesnė informacija yra pateikiama oficialioje svetainėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai rašykit kaip yra iš tikro...

tai rašykit kaip yra iš tikro... portretas
Pirko keptuvę prieš savaitę... Tai ar naudojo ją ar nenaudojo ? Dėl ko nusprendė grąžinti ? Absoliučiai nė žodžio bet žmonės vėl apgaudinėjami. Prekę galima gražint per 14 dienų ir TIK JEI JĮ YRA NENAUDOTA BEI ORIGINALIOJE PAKUOTĖJE.

Ne i temą

Ne i temą portretas
Kodėl "IKI" nuotrauka? Iš jos suidariau įspūdį, jog nekokybiška prekė pirkta šiame tinkle ?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių