K. Pūko apkaltos komisija išvadas planuoja tvirtinti penktadienį

Seimo nario Kęstučio Pūko apkaltos komisija savo išvadą, ar siūlyti Seimui šiam parlamentarui pradėti apkaltos procedūrą, tvirtins penktadienį, pranešė jos pirmininkė „valstietė“ Dovilė Šakalienė.

„Penktadienį esame numatę posėdį ir to posėdžio metu svarstysime išvadų projektą“, – trečiadienį sakė ji.

Anksčiau D.Šakalienė buvo minėjusi, kad jau trečiadienį apkaltos komisija gali balsuoti dėl išvados.

„Turime visumą duomenų, parodymų ir įrodymų įvertinti“, – atidėjimo priežastį nurodė Seimo narė.

Trečiadienį komisija apklausė „tvarkietį“ parlamentarą Petrą Gražulį, peržiūrėjo televizijos vaizdo įrašą apie galimą K.Pūko seksualinį priekabiavimą, paaiškinimus davė ir pats K.Pūkas.

Pasak D.Šakalienės, nepaisant to, kad turėjo galimybę paaiškinti savo veiksmų motyvus, kontekstą, politikas atsakė ne į visus klausimus.

„Dabar galiu kalbėti tik už save, į kai kuriuos klausimus, kur aš klausiau, koks tas kontekstas gali būti, kuris pateisintų tokius intymius komentarus apie kandidato į darbo vietą intymias kūno vietas, aš negavau atsakymų, kurie galėtų pateisinti tokį elgesį“, – žurnalistams sakė D.Šakalienė.

Anot jos, komisija surinko daug liudijimų, įrodymų, kitokios informacijos, susipažino su ikiteisminio tyrimo medžiaga.

D.Šakalienė teigė, kad komisija turi maždaug dešimties asmenų, galbūt nukentėjusių nuo K.Pūko, liudijimus. Šie liudijimai, pasak komisijos pirmininkės, apima 10-12 metų laikotarpį.

„Sistemingai pasikartojančios situacijos, liudijimai ir parodymai apie labai panašius atvejus“, – teigė D.Šakalienė.

Ji trečiadienį pranešė, kad neteisėtai buvo paskelbti komisijos turimi asmens duomenys.

„Reikės pasitarti su Teisės departamentu dėl galimo neteisėto asmens duomenų atskleidimo. Tą reikės įvertinti artimiausiomis dienomis“, – sakė apkaltos komisijos vadovė.

Nutarimo projektas, kuriuo apkaltos procesas nutraukiamas arba pradedamas, priimamas paprasta plenariniame posėdyje dalyvaujančių Seimo narių dauguma.

Jei pritariama specialiosios tyrimo komisijos išvadai, kad yra pagrindas pradėti apkaltos procesą, Seimas kreipiasi į Konstitucinį Teismą išvados, ar asmens, kuriam pradėta apkaltos byla, konkretūs veiksmai prieštarauja Konstitucijai.

Apkalta K.Pūkui inicijuota žiniasklaidai paskelbus apie galimą Seimo nario seksualinį priekabiavimą per darbo pokalbius. Kelios merginos dėl to kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, pradėtas tyrimas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

kikimara

kikimara portretas
Nedėkite šito tipo nuotraukų. Laaabai nemalonu žiūrėti. Tai prisigyveno, kad visur advokatą tąso su savimi...Cha cha cha...

...

... portretas
Che: "Anksčiau D.Šakalienė buvo minėjusi, kad jau trečiadienį apkaltos komisija gali balsuoti dėl išvados" - tai atidėjimas iki penktadienio 'dovanėlėms' priglaust?

???

??? portretas
Kas uz tokius pajacus grazukius ,pukus ir kitus baksuoja."?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių