K. Lančinskas: didėjant elektroninių tinklų skaičiui, auga elektroninių nusikaltimų skaičius

  • Teksto dydis:

Lietuvoje didėjant elektroninių tinklų skaičiui, auga ir elektroninių nusikaltimų skaičius, ketvirtadienį pristatydamas policininkams skirtus mokymus sakė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Kęstutis Lančinskas.

Vilniaus apskrities policija stiprindama kibernetinių nusikaltimų tyrimo galimybes surengė mokymus savo darbuotojams.

Policijos darbuotojams mokymus veda Airijos Dublino universiteto Kibernetinio saugumo ir kovos su elektroniniu nusikalstamumu tyrimo centro lektoriai.

"Po šių mokymų  pareigūnai negalės sustabdyti kibernetinės atakos, bet jie galės tirti skaitmeninius įkalčius ir su jais tinkamai elgtis", - žurnalistams sakė vienas iš mokymų lektorių Ray Genoe (Rėjus Genoja). Jo teigimu, dalyviai yra neblogai pasiruošę, tačiau bus siekiama sutvirtinti žinias ir praplėsti akiratį.

"Mes diskutuojame, kaip nusikaltėliai bendrauja internete, kokius įkalčius galima surasti jų kompiuteriuose", - BNS sakė R.Genoe. Jo nuomone, visos situacijos susijusios su kibernetiniu nusikalstamumu yra labai rimtos, nes šio pobūdžio nusikalstamumui šalių sienos - ne kliūtis.

"Nusikaltimai elektroninėje erdvėje yra vienas iš didžiausių galvos skausmų ne tik Lietuvos policijai, bet ir viso pasaulio policijai", - tvirtino K.Lančinskas. Jo teigimu, viena didžiausių problemų Lietuvoje yra telefoniniai sukčiai.

Kalbėdamas apie tai, kaip paprasti interneto vartotojai galėtų apsiginti nuo kibernetinių nusikaltimų R.Genoe sakė, kad svarbiausia visada atnaujinti kompiuterio operacinę sistemą, visada įsitikinti, kad perkant daiktus internetu būtų naudojama saugi interneto parduotuvė ir visada naudoti antivirusinę programą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių