K. Brazauskienė reikalauja nepagrįstos privilegijos?

  • Teksto dydis:

Prezidento našlės verslininkės Kristinos Brazauskienės prašymą suteikti nemokamą būstą gavusi Vyriausybė parengė kreipimąsi į Konstitucinį Teismą išaiškinti, ar tokia įstatyme įtvirtinta teisė nėra nepagrįsta privilegija.

Vyriausybės kanceliarijos projekte teigiama, kad pagrįstos gali būti tik tokios garantijos, kurios padėtų prezidentui atlikti valstybės vadovo funkcijas, bet sutuoktinio teisė į būstą po jo mirties „laikytina konstituciškai nepagrįsta privilegija“.

Ministrų kabinetas dėl kreipimosi į Konstitucinį Teismą turėtų apsispręsti trečiadienį.

Su sūnumi Vilniuje viešbutį valdanti K.Brazauskienė šį mėnesį paprašė Vyriausybės persiųsti sąrašą siūlomų būstų, kur ji galėtų gyventi nemokamai.

Prezidentūra neseniai kreipėsi į antstolius, prašydama iš Turniškių priverstinai iškeldinti K.Brazauskienę. Teismas yra pripažinęs, kad pasibaigus rezidencijos panaudos sutarčiai, Algirdo Mykolo Brazausko našlė Turniškėse esančiose patalpose gyvena neteisėtai ir privalo išsikraustyti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Taigi, skaitom: "Žmogaus teisių negalima varžyti ir teikti jam privilegijų dėl jo lyties, rasės, tautybės, kalbos, kilmės, socialinės padėties, tikėjimo, įsitikinimų ar pažiūrų pagrindu" (K.29str.2d.), taip kad kažkoks GAL buvęs socialinis statusas NEGALI suteikti JOKIŲ privilegijų. Tuo kabiau kad: "Respublikos Prezidentas turi rezidenciją. Respublikos Prezidento ir jo rezidencijos finansavimą nustato įstatymas" (K.90str.) - nėra Prezidento, NĖRA ir rezidencijos, tokioje rezidencijoje apsigyvenę asmenys po Prezidento mirties neįgyja JOKIŲ teisių į tą Valstybinį turtą; už netinkamai tvarkomą Valstybinį turtą atsakingi asmenys privalo atsakyt prieš Įstatymą.

ww

ww portretas
Manau,kad pats laikas atimti is drauges butrimienes neteisetai pasisavinta turta VIESBUTI o busta tegul susiranda pati,kaip ir daugelis Lietuvos zmoniu, atsirado "prezidentiene" ,kai Brazauskas buvo prezidentu,ji buvo bufetava- vireja ,taigi kokiu privilegiju dar jai reikia.Gobsuole kokiu reta.

NESUPRANTU

NESUPRANTU portretas
O kodel ponia negali NEMOKAMAI apsigyventi savo viešbutyje
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių