„Juodasis pirmadienis“: moterys kviečiamos protestuoti prieš smurtą

Lietuvos moterys pirmadienį kviečiamos apsirengti juodai ir taip išreikšti protestą prieš smurtą, seksualinį priekabiavimą, diskriminaciją ir seksizmą.

Iniciatyvos autorė, Seimo narė Dovilė Šakalienė atkreipia dėmesį, kad apie netinkamą elgesį moterys prabyla vis dažniau ir tai rodo svarbius pokyčius visuomenėje, kur netinkamas elgesys iki šiol buvo toleruojamas.

„Lietuvos moterys šiais metais daug kartų pasakė „gana“, iš tiesų tos visos garsios situacijos, kai moterys išdrįso pasipriešinti aukštą politinį statusą, aukštą socialinį statusą turintiems solidiems vyrams: nuo Panevėžio dramos teatro vadovo, režisieriaus Šarūno Barto iki Seimo narių Kęstučio Pūko ir Povilo Urbšio. Mus reikia ginti nuo smurto ir priekabiavimo, nes jo lygis Lietuvoje yra nepaprastai aukštas. Iniciatyva #metoo, atrodo, pereina į grotažymę enough (liet. užtenka)“, – aiškina D. Šakalienė.  

„Juodasis pirmadienis“ pirmą kartą surengtas 1975 m. Islandijoje, kai protestuodamos prieš smurtą ir diskriminaciją į gatves išėjo 90 proc. šalies moterų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
"Moterys meluoja geriau", bet reikia žiūrėt į faktus - moterų smurtas prieš vyrus pasiekė TOKĮ lygį kad vyrai krenta kaip lapai (vienintelė išeitis - vyrus į pensiją išleisti anksčiau; - moterys tai nepersidirba :/)

Blinda

Blinda portretas
Lietuvos zmones paversti baudziauninkais, nera daugiau pries ka protestuoti?! Lazas.

vienu sakiniu

vienu sakiniu portretas
Nėra nei ką komentuoti kai sužinai, kad tai Šakalės darbas. Ar ji pakaltinama?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių