J.Razma: taisyti koalicijos sutartį dėl A.Gelūno nebūtina

Taisyti koalicijos sutartį dėl kultūros ministro Arūno Gelūno nėra didelės būtinybės, sako Seimo Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos seniūnas Jurgis Razma. Pagal valdančiosios koalicijos sutartį, kultūros ministro postas priklauso Liberalų ir centro sąjungai (LiCS), tačiau kovo pabaigoje kitas koalicijos partneris - Liberalų sąjūdis - nusprendė, kad A.Gelūnas dabar atstovauja šiai politinei jėgai.

Pasak J.Razmos, tai problemų dėl koalicijos sutarties nekelia.„Koalicijos sutartis nenumato, kaip turi būti elgiamasi, jeigu ministras pakeičia savo politinę priklausomybę. Koalicijos sutartis tik pasako, kas kokį politinį pareigūną turi teisę deleguoti. Delegavusi yra LiCS, tad tuo požiūriu koalicijos sutartyje viskas yra tvarkoj“, - po valdančiosios koalicijos partnerių susitikimo žurnalistams sakė J.Razma.

A.Gelūną į kultūros ministro postą buvo delegavusi su LiCS susijungusi Tautos prisikėlimo partija (TPP).

„Kai tos partijos jungėsi, mes suprantame, kad jos tuos įsipareigojimus buvusių atskirų partijų paėmė, kad yra tuo pagrindu tęstinumas ir nėra tokios ypatingos būtinybės koalicijos sutartį dėl to taisyti, nedaug čia liko laiko“, - teigė konservatorius.

Pasak jo, nė vienas iš koalicijos partnerių dėl kultūros ministro atstovavimo kuriai nors partijai problemos nekėlė.„Vargu, ar koalicijos sutartis gali visas paskui iškylančias aplinkybes numatyti. Tai, kas iškyla ne pagal koalicijos sutartį, gali būti sprendžiama susitarimais koalicijos dalyvių, vadovų, koalicijos taryboje, kadangi šito klausimo dėl kultūros ministro niekas iš koalicijos dalyvių kažkaip nekelia, tai aš manau, kad jo ir nėra kaip problemiško“, - sakė J.Razma.

Valdančiąją Permainų koaliciją sudaro TS-LKD, LiCS ir Liberalų sąjūdis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

YES

YES portretas
Tik pačiam Gelūnui reikėtų pasiaiškinti dėl Garlaivos komentarų. Beje, kokia to Gelūno tautybė ???
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių