Joninių savaitgalis – vėsus ir su lietumi

Nors šeštadienis bus apniukęs ir lietingas, vakare nuo 21 valandos lietaus debesys turėtų gerokai praretėti. Taip LRT RADIJUI pasakojo sinoptikas Tadas Kantautas.

Šeštadienį orai bus permainingi. Dieną trumpi lietūs pasirodys daugelyje rajonų, tačiau labai skirsis jų intensyvumas ir dažnumas. Vakariniuose rajonuose lietūs bus ir dažnesni, ir intensyvesni. Rytiniuose rajonuose lietūs bus trumpi ir negausūs, jie pasirodyti turėtų antroje dienos pusėje. Vėjas šeštadienį bus vakarinių krypčių, nelabai stiprus. Temperatūra sieks 16–21 laipsnį.

„Panašu, kad diena atrodys nekokia, bet vakarėjant, artėjant Joninių išvakarėms, debesys po truputį sklaidysis, tad didelė tikimybė, kad vakare, apie 21 valandą iki vidurnakčio debesų bus likę labai nedaug ir palis tik kai kuriose vietovėse, didesnė tikimybė – pietinėje šalies pusėje. Taigi, pačios Joninių išvakarės nebus tokios blogos lyginant su diena“, – LRT RADIJUI komentavo T. Kantautas.

Sekmadienis taip pat bus permainingas. Antroje nakties iš šeštadienio į sekmadienį pusėje iš pietryčių artės ciklonas su nauja lietus zona, taigi, pradedant pietrytiniais, rytiniais rajonais, lis. Iki ryto lietus turėtų atkeliauti tik iki vidurio Lietuvos, galbūt – iki vakarų Žemaitijos. Bus vėsoka – 8–13 laipsnių šilumos.

„Dieną lietus apims jau visą šalį, kai kur gali lyti smarkiai. Bus debesuota ir tikrai nemalonu, tik vėjas bus nestiprus“, – LRT RADIJUI pasakojo sinoptikas. Temperatūra dieną pakils tik iki 14–19 laipsnių.

Pirmadienį laikysis vėsūs orai: naktį bus 7–12 laipsnių, dieną – 14–19 laipsnių šilumos. Tiek naktį, tiek dieną vyraus debesuoti, vietomis su pragiedruliais orai. Daug kur palis.


Šiame straipsnyje: oraiorų prognozė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
kiek pamenu per Joninių išvakares retai kad nebūdavo lietaus, tad tai jau dievulio dovana Jonams
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių