Joninių naktis bus palyginti sausa, lietūs – sekmadienį

Anot sinoptiko Vytauto Sakalausko, penktadienį bus šilta, bet dangus išliks apniukęs. Daugelyje vietų sulauksime lietaus, kai kur ir su perkūnija. Šeštadienio diena bus tokia pat šilta, bet jau kur kas sausesnė, Joninių nakties lietus sugadinti taip pat neturėtų – lietūs sugrįš tik sekmadienį.

Penktadienį Lietuvoje sukinėsis nedidelis žemo atmosferos slėgio sūkurys, taigi bus debesuota. Daugelyje vietovių sulauksime lietaus, kai kur gausesnio, kai kur tik pakrapnos. Kai kur tikėtina ir perkūnija. Vėjas bus besikeičiančios krypties. Išliks vidutiniškai šilti orai. Įdienojus oro temperatūra pasieks 18–22 laipsnius, o šalies pietryčiuose vietomis ir iki 23 laipsnių šilumos.

Šeštadienį ciklonas po truputį trauksis į šiaurę, bet naktį iš penktadienio į šeštadienį dar daug kur palis. Dieną palyti turėtų tik vietomis, daugiausia šalies šiaurinėse ir rytinėse vietose. Temperatūra greičiausiai išliks panaši į penktadienio – naktį ji nukris iki 11–16 laipsnių, o dieną pakils iki 18–23 laipsnių.

Joninių naktį atmosferos slėgis dar labiau pakils, tad lietaus tikimybė bus nedidelė – jei kur ir nukris keli lašai, šventinės nuotaikos nesugadins. Švintant termometro stulpeliai rodys 8–13 laipsnių šilumos, dieną aukščiausia temperatūra bus 18–22 laipsniai, kai kur vėl galima sulaukti lietaus.

Kitos savaitės pradžia nebus itin vasariška – jau pirmosiomis savaitės dienomis iš vakarų priartės permainas atnešantis Atlanto ciklonas, dėl kurio kris temperatūra ir atieš gausesni, intensyvesni lietūs.


Šiame straipsnyje: oraiorų prognozė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių