J.Olekas: premijos yra būtinos skatinant karius

Seimo nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas (NSGK) sako, kad krašto apsaugos ministerijos sprendimas savo tarnautojams išmokėti premijų už 20 mln. litų gali pakenkti kariuomenės įvaizdžiui. Laikinasis krašto apsaugos ministras Juozas Olekas atkerta, kad premijos būtinos skatinant karius.

Komiteto pirmininkas Arvydas Anušauskas Lietuvos radijui teigė, kad prieš išmokant premijas kariams ministerijai vertėjo pasitarti su Seimu ir Prezidentu.

"Sunku būtų ginčyti šio priimto nutarimo teisėtumą, nes biudžete tam buvo numatyti pinigai. Tačiau žinia situacija Lietuvoje kardinaliai keičiasi, o pinigų trūksta visose valstybės srityse, taigi pinigų gali trūkti ir toje pačioje krašto apsaugos ministerijoje. Taigi tie 20 mln. litų per lengvai paleisti.

Tokius sprendimus kaip šie, kuriuos priima ministerijos vadovybė, šiais laikais reikėtų priimti atsakingiau, prieš tai pasitarus su Seimu ir su Prezidentu. Tai reikalinga tam, kad kariuomenės vardas nebūtų linksniuojamas neigiamai", - sakė NSGK pirmininkas.

Laikinasis krašto apsaugos ministras Juozas Olekas nurodo, kad metiniame krašto apsaugos biudžete išlaidos premijoms buvo suplanuotos ir yra būtinos skatinant karius.

"Tai yra mūsų darbo užmokesčio sudėtinė dalis, kuri yra apibrėžta įstatymu. Planuodami metų biudžetą pasižiūrime, kad ne visas darbo užmokestis būtų išdalintas vien užimtiems etatams ir atlyginimams, bet kad tie žmonės, kurie dirba gerai ir labai gerai po individualaus vertinimo galėtų būti paskatinti", - Lietuvos radijui kalbėjo J.Olekas.

Premijų dydis kariams, priklausomai nuo darbo rezultatų, siekė 60-80 proc. tarnybinio atlyginimo.

Kaip portalas jau rašė, Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Kęstutis Glaveckas tokį Krašto apsaugos ministerijos sprendimą pavadino puota maro metu.


Šiame straipsnyje: OlekasAnušauskaskariaipremijos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių