J.Olekas dalyvaus regiono gynybos ministrų susitikime

Krašto apsaugos ministras Juozas Olekas ir jį lydinti delegacija šiandien ir ryt dalyvaus Danijos mieste Bornholme vyksiančiame Šiaurės ir Baltijos šalių gynybos ministrų susitikime.

Pirmąją susitikimo dieną darbinės vakarienės metu ministrai diskutuos apie rugpjūčio mėnesį vykusį Gruzijos ir Rusijos konfliktą, jo pasekmes ir dabartinę situaciją Kaukazo regione.

Antrąją dieną darbinių sesijų metu bus aptartas Šiaurės ir Baltijos šalių regioninis karinis bendradarbiavimas, dalyvavimas tarptautinėse operacijose, NATO ir ES aktualijos.

Susitikime svečio teisėmis pakviestas dalyvauti Ukrainos gynybos ministras Jurijus Jechanurovas. Bendroje Šiaurės, Baltijos ir Ukrainos gynybos ministrų sesijoje bus aptarta politinė situacija Ukrainoje, jos pažanga siekiant narystės NATO ir ES, galima Šiaurės ir Baltijos valstybių parama Ukrainai kariuomenės reformos srityje.

Susitikime tradiciškai dalyvauja Švedijos, Danijos, Norvegijos, Suomijos, Estijos, Latvijos ir Lietuvos gynybos ministrai bei Islandijos užsienio reikalų ministerijos atstovas. Po susitikimo Bornholme Lietuvos delegacija išvyks į Taliną, kur vyks NATO ir Ukrainos komisijos aukščiausio lygio konsultacijos.


Šiame straipsnyje: OlekasKAMgynybos ministrai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių