J.Olekas: Baltijos šalių narystė NATO nėra kaimynių klausimas

  • Teksto dydis:

Baltijos šalių narystė NATO nėra kaimyninių valstybių diskusijų klausimas, sako krašto apsaugos ministras Juozas Olekas.

"Baltijos šalims ta narystė (NATO - BNS) patinka, nes užtikrina didesnį saugumą ir galimybę vystyti savo gyvenimą, ūkį. Aš manau, kad Lietuva pasirinko labai teisingą kelią - kaip ir kitos Baltijos šalys. Tai yra tų šalių, kurios dalyvauja NATO veikloje sprendimai, o ne klausimas, ar tai patinka kaimynams, ar nepatinka", - ketvirtadienį Žinių radijui kalbėjo ministras.

Jis taip atsakė į klausimą, kaip vertina Rusijos premjero Dmitrijaus Medvedevo pasisakymą, kad Rusijai nepatinka Baltijos šalių narystė NATO.

J.Olekas priminė, kad Rusija taip pat turi galimybę pateikti savo poziciją NATO. "Aš manau, kad galime rasti bendradarbiavimą tarp NATO valstybių ir Rusijos. Tam yra net specialus formatas, NATO-Rusijos taryba, kur Rusija gali išdėstyti savo pozicijas ne tik televizijos laidose", - kalbėjo J.Olekas.

"Jūs nemanote, kad mes jaučiamės gerai dėl fakto, kad jos yra NATO narės, ar ne? Tikrai nesijaučiame", - sakė D. Medvedevas interviu Gruzijos televizijai "Rustavi 2", paklaustas apie Baltijos šalių narystę NATO.

Lietuva, Latvija ir Estija NATO narėmis tapo 2004 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių