J.Karosas: nežinia, kodėl D.Grybauskaitė atsisakė susitikimo

Seimo užsienio reikalų komiteto vicepirmininkas Justinas Karosas teigia nežinantis tikrųjų prezidentės Dalios Grybauskaitės motyvų nevykti į Baltijos šalių ir Lenkijos prezidentų susitikimą Varšuvoje.

Tačiau parlamentaras pabrėžė, jog iš principo laikosi pozicijos, kad esant galimybei susitikti ir kalbėtis yra būtina, ypač kaimyninėms valstybėms.

„Reikalas yra sunkokas komentuoti, kadangi nežinai tikrųjų argumentų. Buvo pasakyta, kad nieko reikšmingo nėra darbotvarkėje, bet tos darbotvarkės aš, pavyzdžiui, nežinau. Matyt, ir daugelis nežino. Nežinant tikrųjų motyvų arba intencijų, kurios paskatino taip pasielgti, būtų sunku komentuoti“, - BNS antradienį sakė opozicinei socialdemokratų frakcijai priklausantis J.Karosas.

„Bet bendrai žiūrint (...) aš esu šalininkas pozicijos, kad kai galima susitikti su kuo nors ir kalbėti, tai visuomet reikia susitikti ir kalbėti, kadangi kalbant galima daug ką pasiekti. Net esant vienokiai ar kitokiai darbotvarkei yra privatūs susitikimai, tai tas problemas galima iškelti. Aš esu už kuo didesnį bendravimą su kaimyninių šalių vadovais, kadangi kalbant, aiškinantis vis tik galima daugiau pasiekti nei nekalbant ir nesiaiškinant“, - teigė jis.

Antradienį Prezidentūra patvirtino, kad Lietuvos vadovė neketina vykti į kitą savaitę Varšuvoje planuojamą Lenkijos ir Baltijos šalių prezidentų susitikimą. Priešingai nei D.Grybauskaitė, Latvijos ir Estijos prezidentai Lenkijos vadovo Bronislawo Komorowskio iniciatyvą priėmė.


Šiame straipsnyje: Dalia Grybauskaitėvizitas

NAUJAUSI KOMENTARAI

zmoniu nuomone

zmoniu nuomone portretas
ir aciu jai.nes kai tik isvyksta - jus kaip kokie sunys pjaunate kitus,chaosas ir smurtavimas tarnybu pries vaikus.suokalbiai...

karosui

karosui portretas
isvaziavus is lietuvos prezidentei, gali atsitikti visokiu netiketumu, kaip perversmas, garliavoje meginti sturmuoti teisejos namus ir ji per sturma gali netycia zuti su mergaite. Juk sito siekia skakaliukai...

hipis

hipis portretas
Kelias i Europa eina neisvengiamai per Lenkija. Nebent mes persiorientuojame atgal i rytus
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių