JAV kariuomenės vadas dėkoja Lietuvai už paramą kovojant su terorizmu

Jungtinių Valstijų štabų vadų komiteto pirmininkas generolas Josephas Dunfordas (Džozefas Danfordas) dėkoja Lietuvai už paramą kovojant su terorizmu ir reiškia tolesnius įsipareigojimus Baltijos jūros regiono saugumui.

Aukščiausias karininkas JAV ginkluotosiose pajėgose trečiadienį susitiko su Lietuvos kariuomenės vadu generolu leitenantu Jonu Vytautu Žuku.

„Generolas Dunfordas padėkojo Lietuvos generolui Žukui už Lietuvos kariuomenės prisidėjimą kovojant su terorizmu“, – rašoma JAV štabų vadų komiteto pranešime.

Jame teigiama, kad JAV „išlieka įsipareigojusi savo stipriam dvišaliam ryšiui su Lietuva ir Baltijos jūs regiono saugumui“.

Lietuvos ir JAV generolai aptarė saugumo situaciją regione, sąveikos klausimus, bendras pratybas.

Pranešime rašoma, kad jie sutarė „tęsti bendradarbiavimą ir gerinti pajėgumus per modernizavimą“.

Lietuvos specialiųjų operacijų pajėgų kariai šiuo metu dalyvauja vietos pajėgų apmokymo NATO misijoje Afganistane, taip pat yra išsiuntusi instruktorių į Iraką.

Lietuva bando įtikinti JAV nuolatiniam buvimui į šalį grąžinti amerikiečių karius ir tikisi Vašingtono paramos užtikrinant oro gynybą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Fufaikems vovka vodkos nedave tai dabar pikti loja be sustojimo

gikas

gikas portretas
Vatinukai, nusiraminkite. Ziurekite, kas putlerstane dedasi...

Cirkas lietuvos baudziauninkams

Cirkas lietuvos baudziauninkams portretas
Mumija dar turejo pasakyti ....padejo kovoje ir su korupcija ir iskiepyti demokratija ten kur nauda Amerikai. NESUPRANTAMA - kodel ponas dekoja muzikams?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių