JAV generolas skeptiškas: Ukrainos paliaubos – tik žodinės

  • Teksto dydis:

Paliaubas tarp Ukrainos valdžios ir prorusiškų separatistų NATO vyriausiasis sąjungininkų vadas vertina skeptiškai - šeštadienį Vilniuje jis pareiškė, jog kol kas tai yra tik žodžiai.

„Paliaubos čia vis dar yra tik pavadinimas, o kas vyksta ant žemės, yra gana skirtinga istorija“, - po Vilniuje vykusio NATO kariuomenių vadų susitikimo Vilniuje žurnalistams sakė vyriausiasis sąjungininkų pajėgų Europoje vadas JAV generolas Philipas M. Breedlove'as (Filipas Bridlavas).

Anot jo, pastarosiomis dienomis karinių veiksmų aktyvumas yra panašus kaip ir prieš paliaubas.

„Mes tikimės, kad tai pasikeis ir mes girdėjome šiandien apie galimus naujus susitarimus, kurie gali pakeisti situaciją, ir mes to nuoširdžiai viliamės ir norime“, - kalbėjo generolas.

Jis sakė nenorintis nenorintis spekuliuoti, kiek rusų pajėgų yra Ukrainoje, nes jos nuolat juda per sieną.

Prorusiški Ukrainos separatistai ir Kijevo bei Maskvos atstovai per derybas naktį Baltarusijos sostinėje Minske sutarė imtis papildomų priemonių paliauboms užtikrinti Ukrainos rytuose.

Buvęs prezidentas Leonidas Kučma, atstovavęs Kijevui vadinamosios kontaktinės grupės derybose, sakė, kad abi pusės sutarė atitraukti artileriją 15 kilometrų nuo fronto linijos ir tokiu būdu sukurti 30 kilometrų pločio buferinę zoną.

Ukrainos prezidentas Petro Porošenka dėl paliaubų su maištininkais sutiko tada, kai Ukrainos pajėgos mūšiuose su Rusijos remiamasi separatistais prarado nemažas teritorijas Donecko srityje.

Kijevas tvirtina, kad Rusija padėjo maištininkams ginklais ir daugiau kaip tūkstančių rusų karių. Rusija tvirtina nesikišanti į šį konfliktą Ukrainos rytuose.

NATO karinio komiteto pirmininku išrinktas Čekijos generolas

Naujuoju NATO karinio komiteto pirmininku šeštadienį Vilniuje išrinktas Čekijos kariuomenės vadas Petras Pavelas.

Jis šiose pareigose pakeis Danijos generolą Knudą Bartelsą.

„Linkiu visa ko geriausio savo įpėdiniui ir aš pasitikiu jo patirtimi ir NATO reikalų išmanymu“, - spaudos konferencijoje šeštadienio vakarą sakė K.Bartelsas, pranešęs apie P.Pavelo išrinkimą.

P.Pavelas K.Bartelą šiose pareigoje pakeis kitąmet.



NAUJAUSI KOMENTARAI

runkeliui

runkeliui portretas
Girtam runkeliui jegu neuzteks naikinti zmones Gerk samogona,myzk i kelnes ir busi laimingas ir nekisk nosi i reikalus kuriuose nieko nesupranti Aisku,ubage?

tam RUSAS

tam RUSAS portretas
teisingai sakai, ruskių fašistai visur yra fašistais, net Afrikoje. Juos reikia naikinti be pasigailėjimo, tas rusiškas blakes. Kiekvienas rusiškas teroristas-nedamuštas vokiečių ivanas yra tiesioginis Lietuvos priešas. Linkėjimai žirinovskiui.

runkeliui

runkeliui portretas
Loji tu,kvailas ir apsimyzes runkelis
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių