JAV ataskaitoje Lietuva giriama dėl religinės laisvės

Naują ataskaitą paskelbęs JAV valstybės departamentas teigiamai įvertino Lietuvos valdžios pastangas užtikrinti religinę laisvę.

„Konstitucija ir kiti įstatymai, vykdoma politika užtikrina religinę laisvę, o praktikoje vyriausybė gerbia religinę laisvę. Vyriausybė pademonstravo žingsnius gerinti ir apsaugoti teisę į religinę laisvę“, - rašoma pirmadienį paskelbtoje ataskaitoje.

Dokumente apžvelgiamas teisinis religinių bendruomenių reglamentavimas, valdžios bei visuomenės požiūris.

JAV pabrėžė, kad pernai vyriausybė ir pilietinė visuomenė daug prisidėjo saugodama žydų paveldą, nors visuomenėje ir pasitaikė antisemitizmo apraiškų.Vertindamas padėtį visoje Europoje, JAV valstybės departamentas pastebėjo, kad didėjant etninei, rasinei ir religinei įvairovei, kai kur daugėja ksenofobijos, antisemitizmo ir netolerancijos islamui.

Amerikiečiai pažymi, kad kai kuriose Europos valstybėse, tarp jų - Belgijoje ir Prancūzijoje, priimti teisės aktai dėl aprangos paveikia musulmonus. Kritiškai įvertinta ir Vengrija, kurioje priimtas naujas įstatymas, numatantis, kad parlamentas turi balsavimu pripažinti religines organizacijas.

Šiemet įsigaliojus įstatymui, pripažintų religinių organizacijų sumažėjo nuo 300 iki 32.Išskirdamas pasaulines tendencijas, JAV valstybės departamentas perspėja, jog religinei laisvei daug kur yra iškilęs pavojus. Daug kritikos sulaukė Kinija dėl veiksmų prieš Tibeto budistus, ypač blogai taip pat įvertintos Šiaurės Korėja, Mianmaras, Eritrėja, Iranas, Suado Arabija, Sudanas ir Uzbekistanas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ussa

ussa portretas
juokas pro asaras kad giriates kad lietuva palaiko musulmonus -tuoj maziau girsites ,Pradekit kaip prancuzijoj ,tegul nusivelka savo skudurus ir rengiasitik namie arba savo maskuose o ne pogatves .tai gal nudistai gali vaikscioti nuogi juk ir jie tiki i savo laisve??ju tokia religija irgi .
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių