JAV apdovanojimą pelnęs studentas per vasarą užsidirbo 25 tūkst. dolerių

  • Teksto dydis:

Kasmet vis daugiau jaunų žmonių vasaromis uždarbiauja užsienio šalyse. Vilniaus Gedimino technikos universitete studijuojantis Šarūnas Peikštenis praėjusią vasarą leido Jungtinėse Amerikos Valstijose, kur dalyvavo „Southwestern Advantage“ programoje ir užsidirbo net 25 tūkst. JAV dolerių.

Iš daugiau nei 800 pirmą kartą programoje dalyvavusių studentų lietuvis uždirbo daugiausiai – už puikius rezultatus jam buvo įteikta poilsinė kelionė į Filipinus, o vakar Jungtinėse Amerikos Valstijose vykusioje iškilmingoje ceremonijoje Šarūnui įteiktas geriausio pardavėjo apdovanojimas.

„Kol kas praėjusi vasara yra geriausia patirtis mano gyvenime. Pasirinkau „Southwestern Advantage“, nes žinojau apie ilgametę šios kompanijos patirtį, todėl neabejojau, kad turėsiu galimybę išklausyti aukščiausio lygio mokymus tiek Lietuvoje, tiek Amerikoje. Į šį projektą žiūrėjau rimtai nuo pat pradžių, todėl stengiausi iš mokymų pasiimti kuo daugiau, daugiau nei kiti mokiausi savarankiškai. Tai ir davė daugiausia pasitikėjimo, kad esu vertas būti geriausiu“, – pasakoja Šarūnas Peikštenis.

Kai sunku – nereikia per daug galvoti apie save

Vasarą į Ameriką Šarūnas vyko pirmą kartą. Paklausus, su kokiais iššūkiais jam teko susidurti dirbant nepažįstamoje šalyje, jaunas vaikinas neslėpė – kiekviena diena Amerikoje turėjo savotiško jaudulio ir nežinomybės. Dirbant jam svarbiausia buvo smagiai leisti laiką ir per daug negalvoti apie save. Neprarasti motyvacijos studentui padėjo žinojimas, kad dirba sąžiningą ir prasmingą darbą – Amerikoje jis pardavinėjo edukacines knygas.

„Pirmą kartą lietuviai šioje programoje dalyvavo dar 2001 metais. Kasmet lietuviai vis labiau atskleisdavo savo įgūdžius ir pasiekdavo geresnių pardavimų rezultatų. Knygas studentai siūlo lankydamiesi Amerikos gyventojų namuose. Per tris praėjusios vasaros mėnesius, 46 lietuviai studentai edukacinių knygų pardavė už 800 tūkst. JAV dolerių“, – teigia Southwestern Advantage atstovė Lietuvoje Ieva Alisauskaitė.

Į Ameriką vyks ir šiemet

Šiuo metu Amerikoje viešintis Šarūnas neabejoja, kad ir ateinančią vasarą jis leis belsdamasis į amerikiečių duris. „Šiemet ir vėl dalyvausiu programoje, nes tai yra puiki galimybė mokytis komunikacijos, pardavimų, lyderystės. Kiekvieni nauji metai dalyviams suteikia vis daugiau atsakomybių. Dar iki vasaros vyksta daug vertingų susitikimų, mokymų – vos tik grįžęs į Lietuvą po kelių dienų skrisiu į Egiptą. Ten bendrausiu su kitais pardavėjais, semsiuosi reikalingų žinių“, – entuziazmo nestokoja Š. Peikštenis.

Šią vasarą projekto dalyviai pasibeldė į maždaug pusę milijono amerikiečių namų durų. Lietuviai studentai bendradarbiavo su 620 studentais iš Estijos, Latvijos, Lenkijos ir Slovakijos. Projekte taip pat dalyvavo 640 studentų iš JAV.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių