Jaunieji panevežiečiai linkę rūšiuoti atliekas

Jaunoji Panevėžio miesto gyventojų karta į atliekų rūšiavimą žiūri atsakingiau ir skiriasi nuo savo tėvų ir senelių - tuo edukacinio projekto metu įsitikino UAB Panevėžio regiono atliekų tvarkymo centras darbuotojai, kartu su Senvagės pagrindinės mokyklos pedagogais atlikę anoniminę vaikų apklausą.

Jauniausių Panevėžio moksleivių tarpe net 97 proc. vaikų mano, kad atliekas reikia rūšiuoti. Mokinių apklausa parodė, kad 17 proc. vaikų sakėsi rūšiuojantys atliekas namuose nuolatos, dar 55 proc. - kartais. Šis rodiklis panašus į UAB Panevėžio regiono atliekų tvarkymo centro prieš metus vykdytos Panevėžio apskrities gyventojų telefoninės apklausos rezultatus - „visada" atliekas rūšiuojantys namuose sakėsi 32 proc. regiono gyventojų, „kartais" - 36 proc. suaugusiųjų.

Telefoninės suaugusiųjų apklausos Panevėžio apskrityje metu „nesudarytas sąlygas atliekų rūšiavimui" pagrindine atliekų tvarkymo problema laikė 32 proc. respondentų, o kad atliekos surenkamos per retai manė 22 proc. ir  9 proc. apklaustų apskrities gyventojų sakė, kad yra per didelis mokestis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių