Japonijoje Lietuvos vardą rašė garsus kaligrafijos meistras

  • Teksto dydis:

Lietuvos ambasadoje Japonijoje Valstybės atkūrimo dieną kartu su Japonijos lietuvių bendruomenės nariais šventė ir garsus kaligrafijos meistras Aoi Shunkei.

Vasario 11 d. į šventinį renginį susirinkusius lietuvius ir jų šeimų narius Aoi Shunkei mokė japoniškais rašmenimis užrašyti jų pasirinktus žodžius, kurie labiausiai primena tėvynę Lietuvą.  

Renginyje hieroglifais užrašyti žodžiai „Lietuva“, „Laisvė“, „Tėvynė“, „Nepriklausomybė“. Nors japonų raštas yra laikomas vienu sudėtingiausių, savo lietuvišką vardą hieroglifais gražiai užrašė ir penkiametė Saulė.

Lietuvių bendruomenės narius pasveikinęs Lietuvos ambasadorius Japonijoje Egidijus Meilūnas pažymėjo, kad 1918 metų vasario 16-oji padėjo pagrindus moderniai Lietuvos valstybei sukurti. Japonijos lietuvių bendruomenės (JLB) pirmininkė Daiva Maekawa kvietė šią dieną susimąstyti apie laisvės kainą ir tikrąsias vertybes.

„Iš visos širdies linkiu, kad kuriame pasaulio kampelyje bebūtumėm, kurį kraštą ar valstybę laikytumėm savo namais, nepamirštumėm Lietuvos, jos istorijos bei išlaikytumėm stiprų sielos ryšį su Lietuva ir perduotumėm jį savo artimiesiems. Būkime lietuviais ir didžiuokimės tuo!“, – sakė JLB pirmininkė.

Šventės dalyviai taip pat dalyvavo žinių apie Lietuvos istoriją konkurse. Jo nugalėtojai, Japonijoje studijuojančiai Giedrei Zablackaitei, atiteko ambasados prizas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių