J. Olekas: saugumo situacija įpareigoja stiprinti šalies gynybinę galią

  • Teksto dydis:

Krašto apsaugos ministras Juozas Olekas sako, kad minėdami Lietuvos kariuomenės 96-ąsias atkūrimo metines, vėl susiduriame su saugumo situacija, kuri įpareigoja mus stiprinti šalies gynybinę galią.

„Lietuvos kariuomenė drauge su Lietuvos žmonėmis dramatiškiausiais mūsų istorijos laikotarpiais garbingai kovojo už mūsų valstybės ir tautos tautos išlikimą. Džiaugiuosi, kad šiandien turim modernią, profesionalią kariuomenę, kuri su NATO sąjungininkais pasirengusi apginti mūsų šalį,“ - iškilmingame minėjime Vilniaus Katedros aikštėje sekmadienį sakė krašto apsaugos ministras Juozas Olekas.

Jo teigimu, pastaruosius metus atidžiau susirūpinta šalies saugumu, nerami aplinka kaimynystėje privertė patikrinti savo pasirengimą tinkamai atremti grėsmes.

„Lietuvos kariai jau 20 metų garbingai atstovauja mūsų šaliai, dalyvaudami tarptautinėse misijose, operacijose ir pratybose. Ši neįkainojama patirtis yra Lietuvos kariuomenės stiprybė ir mūsų šalies saugumo garantas“, - sakė J.Olekas.

Lietuvos kariuomenės vadas Jonas Vytautas Žukas sakė, kad per visą savo moderniųjų laikų gyvavimo istoriją Lietuvos kariams visą laiką trūkdavo modernios ginkluotės ir gero aprūpinimo.

„Bet mūsų kariuomenės stiprybė visais laikais buvo ne karinėje galioje, bet karių dvasioje ir tikėjime. Kad buvome ir esame stiprūs savo dvasia liudija pasipriešinimas žymiai stipresniems priešams tiek tarpukario Nepriklausomybės kovose, tiek pokario laisvės kovos, tiek ryžtas atkurti kariuomenę 1990-siais“, - kalbėjo J.V.Žukas.

Jis paminėjo, kad kariuomenė turi 20 metų patirtį dalyvavimo tarptautinėse misijose, gebame darniai veikti su sąjungininkais ir kitomis institucijomis.

„Visa tai liudija, kad kiekvieno ginklo brolio ar sesės, kritusio ar sužeistų kovose už laisvę nebuvo beprasmė, kad ėjome ir einame teisingu keliu“, - sakė kariuomenės vadas.

Pasak jo, dabartinė situacija įpareigoja tobulinti gynybos planus, o kai bebūtų pasirengę kariai, labai svarbus ir visuomenės palaikymas.

„Jau beveik 24-erius metus puoselėjame nepriklausomos Lietuvos ginkluotąsias pajėgas – tūkstančius tvirtų ir patriotiškų piliečių, kurie savo gyvenimą paskyrė profesionaliajai ar savanoriškajai karinei tarnybai. Didžiuojamės jūsų ryžtu, atsidavimu Tėvynei ir pasirengimu ginti jos nepriklausomybę“, - savo sveikinime sako Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių