J. Olekas: nauji sraigtasparniai bus nupirkti už ES lėšas

Naujus sraigtasparnius krašto apsauga įsigis už Europos Sąjungos lėšas, sako krašto apsaugos ministras Juozas Olekas.

„(Neaišku - BNS), ar bus galima įsigyti dar iš 2007-2013 metų finansinės perspektyvos, jeigu ne - manau, iš 2014-2020 metų tikrai tą projektą įgyvendinsime, ir Lietuva turės modernius, šiuolaikiškus sraigtasparnius, kurie galės pagelbėti žmonėms, kai atsitiks nelaimė“, - ketvirtadienį Žinių radijui sakė ministras.

Jis pabrėžė, kad karinėms reikmėms ES lėšos negali būti skiriamos, tačiau civilinei - gelbėjimo ir paieškos - funkcijai paramos gali būti prašoma.

„Manau, buvo padaryta didžiausia klaida, paskelbiant, kad pinigai bus paimti iš daugiabučių renonavimo sektoriaus“, - teigė J. Olekas.

Buvusi centro-dešinės Vyriausybė sraigtasparniams pirkti planavo panaudoti apie 140 mln. litų iš stringančios daugiabučių renovavimo programos. Tai yra Europos Sąjungos lėšos, kurių skirstymą administruoja Aplinkos ministerija. Tačiau kilus nepasitenkinimui planų sraigtasparnių pirkimui panaudoti renovacijos lėšas atsisakyta.

Lietuvos kariuomenė yra paskelbusi trijų sraigtasparnių įsigijimo konkursą, kuriame dalyvauti paraiškas pateikė Prancūzijos kompanija „Eurocopter“ ir Italijos gamintoja „Agusta Westland“.

Krašto apsaugos ministerijos teigimu, paieškos ir gelbėjimo sraigtasparnių įsigijimo konkursą tikimasi baigti kitų metų kovą, kai Vyriausybė suras orlaivių pirkimui reikalingą finansavimo šaltinį.


Šiame straipsnyje: sraigtasparniaikariuomenėKAM

NAUJAUSI KOMENTARAI

undinele

undinele portretas
Tai gal jau laikas pirkti kokius keturis povandenins laivus.

Socdemas

Socdemas portretas
Ką reiks tą ir pirks, minimumus didesnius gavot, tylėkit.

kiek dar kvailins mus

kiek dar kvailins mus portretas
Tuos pinigus reikės grąžinti ES, už dika nedalina pinigų, o iš tikrųjų tai apmokės mokesčių mokėtojai.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių