J. Miltinio teatro vadovas kaltinamas seksualiniu priekabiavimu

Kultūros ministrė Liana Ruokytė-Jonsson sudarė komisiją galimiems Panevėžio J.Miltinio dramos teatro vadovo Lino Marijaus Zaikausko drausmės pažeidimams ištirti.

Kaip BNS nurodė ministerija, tyrimas pradėtas įvertinus vienos teatro aktorių skundą dėl galimo seksualinio priekabiavimo, taip pat gauta ir daugiau informacijos apie teatro direktoriaus galimą viešųjų ir privačių interesų konfliktą bei teatre galimai netinkamai vykdomą ūkinę bei komercinę veiklą.

„Atsižvelgiant į gautą informaciją, kultūros ministrė Liana Ruokytė-Jonsson sudarė komisiją galimiems darbo drausmės pažeidimams ištirti ir nustatyti. Komisija įpareigota atlikti išsamų L. Zaikausko privačių interesų vertinimą, ištirti seksualinio priekabiavimo požymius turinčias veikas ir kitą susijusią informaciją“, - teigia ministerija.

„Lietuvos rytas" skelbė, kad 23 metų aktorė Erika Račkytė, teatre dirbanti nuo pernai rugsėjo, teigia patyrusi seksualinį priekabiavimą - režisierius ir teatro vadovas, pasak merginos, jai siūlė permiegoti, prie jos kabinėjosi ir fiziškai, grasino pakenkti jos karjerai, jei ši neatsiims pareiškimo policijoje.

Pats L.M.Zaikauskas kaltinimus neigia ir sako, jog mergina turi psichikos problemų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių