J. Bernatonis vienu metu sėdėjo ant 11 kėdžių

Teisingumo ministras Juozas Bernatonis porą dienų buvo kaip reta apsikrovęs pareigomis.

Beveik visai Vyriausybei išvykus į Briuselį, ministrui teko rūpintis ne tik savo ministerija, bet ir pavaduoti premjerą Algirdą Butkevičių ir dar devynis su juo į Briuselį išsiruošusius ministrus.

Didžiausias darbymetis J. Bernatonio laukė antradienį.

Tądien jis prezidentės dekretu pavadavo premjerą, o pagal A. Butkevičiaus potvarkį, turėjo pavaduoti ir kultūros ministrą Šarūną Birutį, žemės ūkio ministrą Vigilijų Jukną, aplinkos ministrą Valentiną Mazuronį, susisiekimo ministrą Rimantą Sinkevičių, sveikatos apsaugos ministrą Vytenį Povilą Andriukaitį, energetikos ministrą Jaroslavą Neverovičių, krašto apsaugos ministrą Juozą Oleką, socialinės apsaugos ir darbo ministrę Algimantą Pabedinskienę bei švietimo ir mokslo ministrą Dainių Pavalkį.

Trečiadienį darbymetis kiek nuslūgo – Š. Biručio, V. Juknos, V. Mazuronio ir R. Sinkevičiaus pavaduoti jau nebereikėjo. Tuo tarpu patį premjerą ir dar penkis ministrus J. Bernatoniui teko pavaduoti abi A. Butkevičiaus ir jo delegacijos vizito į Briuselį dienas.

Nors antradienį teisingumo ministras sėdėjo ant 11 kėdžių, o trečiadienį – ant 7, jis teigė didelio streso nepatyręs.

„Nesakyčiau, kad ypatingai daug darbų. Tačiau pagal tvarką, pagal mūsų Konstituciją ir įstatymus, kažkas turi pavaduoti premjerą, kai jis išvyksta. Ir ministrus atitinkamai gali pavaduoti tik ministrai. Kol kas kažkokių žymesnių problemų nebuvo iškilę. (...) Negalėčiau pasakyti, kad kažkas ypatingo. Normali darbo diena, bet niekad nežinai, kas gali atsitikti“, – sakė J. Bernatonis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

h20

h20 portretas
platus uzpakalis... psia krev... :)

valdas

valdas portretas
jau geriau tegul jis cia sedi , nejaugi nusivesi toki besmegeni su delegacija, jau gal gana juokinti zmones

321

321 portretas
1971 m. baigė Kauno 7-ąją vidurinę mokyklą. 1971–1976 m. studijavo Kauno politechnikos instituto Cheminės technologijos fakultete, chemikas technologas. 1976–1979 m. Kauno politechnikos instituto Stambiamolekulinių junginių tyrimo laboratorijos jaunesnysis mokslinis bendradarbis. 1980–1985 m. LKJS CK Studentų skyriaus vedėjas. 1985–1987 m. LKP CK Mokslo ir mokymo įstaigų skyriaus instruktorius. 1987–1990 m. mokėsi Čekoslovakijos Socialistinės Respublikos aukštosios politikos mokyklos aspirantūroje, filosofijos mokslų kandidatas.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių