J. Basanavičiaus namuose Bulgarijoje atidengta atminimo lenta

  • Teksto dydis:

Ant namo Bulgarijos mieste Varnoje, kur gyveno Lietuvos valstybės veikėjas Jonas Basanavičius, pirmadienį atidengta jam skirta paminklinė atminimo lenta.

Ją oficialiai atidengė Lietuvos ambasadorius Rumunijoje ir Bulgarijai Arvydas Pocius su Varnos meru Ivanu Portnihu, paskelbė Užsienio reikalų ministerija.

Lietuvos diplomatas savo kalboje per atidengimo ceremoniją pabrėžė, kad J. Basanavičius paliko ryškų pėdsaką abiejų šalių istorijose.

„Metai, praleisti Varnos miesto taryboje, J. Basanavičiui suteikė politinės patirties, ši buvo ypač svarbi jam grįžus į Lietuvą, kur jis suvaidino esminį vaidmenį Lietuvos nepriklausomybės paskelbimo procese“, – pranešime sakė A. Pocius.

Penktadienį Lietuva minės valstybės atkūrimo šimtmetį.

1918 metų vasario 16-ąją Lietuvos Nepriklausomybės Aktą pasirašė J. Basanavičiaus pirmininkaujama Lietuvos Taryba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

alv

alv portretas
Ar musu ambasatoriui negeda ,kad ant tokio nusiurusio namo atidengiama Basanaviciui lenta,galejo paparsyti Varnos mero kad nors fasada to namo butu paremontave,geda ziureti.

NA NA

NA NA  portretas
keista ,kodėl Bulgarija ,taip menkai vertiną Basanavičių ,kuris paliko Bulgarijos valstybei ryškų pėdsaką ,atidavė visas savo gyvenimą ir jaunystę ,net buvo į jį pasikėsintą ,ko pasekoje jis 1904 m grįžo į Lietuvą ,o Lietuvoje 1918 m,pasirašė nepriklausomybės aktą ,po kurio lenkai užėmė Vilnių ,Vilniuje jis gyveno ir mirė ,,,,,sėkmės ,istorijos nepakeisi ,,,,
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių