Izraelio pajėgų pėstininkas: patriotiškumas – tai bendruomeniškumas

„Kas yra patriotiškumas? Mano galva, tai – bendruomeniškumas. Ilgus metus Lietuva buvo griaunama, negalėjai būti žydu, negalėjai būti pats savimi. Dabar patriotiškumas turėtų būti atstatomas per bendruomeniškumą, per tai, kad sveikintumėmės lifte, pavyzdžiui“, – laidoje „Labas rytas, Lietuva“ sakė Vilniuje užaugęs Izraelio gynybos pajėgų pėstininkas Danielius Lupshitzas.

Danielius Lupshitzas gimė ir augo Vilniuje, 2000 metais jis paliko Vilnių ir išvyk į Izraelį. Ten 13 metų atitarnavo kariuomenėje – 3 metus reguliariojoje ir 10 metų aktyviame rezerve. O dabar jis –greitojo reagavimo antiteroristinio būrio pėstininkas savanoris.

„Visą laiką buvau Lietuvos patriotas, atitrūkimas, jei jį taip galima pavadinti, neturėjo jokios įtakos. Man svarbu, kur esu gimęs. Dabar gyvenu Lietuvoje, bandau susikurti gerovę čia. Galvoju atsivežti šeimą – su žmona turime tris vaikus“, – LRT studijoje kalbėjo seržantas D. Lupshitzas.

„Labas rytas, Lietuva“ vedėja Vilija Andriulevičiūtė domisi, kokią Lietuvą vilnietis matė prieš 15 metų ir kokią mato dabar? Plačiau apie tai ir dar daugiau – pokalbyje laidoje „Labas rytas, Lietuva“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių