Įžiebta Kalėdų eglė Šiauliuose paskelbė „Šimtmečio Kalėdų“ pradžią

  • Teksto dydis:

Pirmąjį žiemos savaitgalį šiauliečiai įžiebė miesto Kalėdų eglę ir paskelbė „Šimtmečio Kalėdų“ pradžią.

Saulėtą šeštadienį jau nuo pat pusiaudienio skvere prie Šiaulių miesto savivaldybės šiauliečius ir miesto svečius traukė snieguotos pramogos. Vaikai savo slapčiausius troškimus dėstė laiškuose Kalėdų seneliui, kuris, pasak šventės organizatorių, iki Kalėdų visiems vaikams, nurodžiusiems namų adresą, atsiųs sveikinimo atvirlaiškius.

Netrūko norinčių nusifotografuoti ir specialiai konkursui „Kalėdų senio barzda“ įrengtame rėmelyje. Pasipuošusios įvairiomis barzdomis, drąsiai prieš objektyvą pozavo šeimos, jaunos poros ir mažyliai, bet bene daugiausiai laimės vaikų akyse sukėlė tikro ir vienintelio Lietuvos senelio Kalėdos apsilankymas. Jis, vaikštinėdamas po skverą, bendravo su vaikais, mielai pozavo, drąsino ir mažus, ir jau didelius vaikus nebijoti svajoti ir tikėti stebuklais.

Prasidėjus teatralizuotam pasirodymui „Saulės pagrobimas“, kuris priminė senąjį Saulės grįžimo į dangų mitą ir archajiškuosius kalvį Kalėdą bei Elnią devyniaragį, į miestą suplūdo bene 5000 šventei neabejingų žmonių. Išlaisvinus saulę, scenoje pasirodė senelis Kalėda ir Šiaulių miesto meras Artūras Visockas. Šventiškai priartėta prie renginio kulminacijos – įžiebta miesto Kalėdų eglė, o savivaldybės pastatas pasipuošė įstabiu šviesų šou. Nušvitus miestui, šiauliečiams šventinę nuotaiką scenoje sukūrė scenos grandai Rūta Ščiogolevaitė ir Egidijus Sipavičius.

Primenama, kad šventiniai renginiai Šiauliuose tęsis iki pat sausio 6-osios, Trijų karalių dienos. Čia lauks įvairios pramogos ir ekskursijos, vyks išskirtiniai ir jaukūs vakarai, kalėdiniai koncertai, bendruomenių vakarai. Aplankyti Kalėdų eglę vis kvies įrengta Betliejaus prakartėlė.

Rengėjai dėkoja šventės rėmėjui – bendrovei „Šiaulių būstas“, Kalėdų spaustuvei – AB spaustuvė „Titnagas“, pagrindiniam informaciniam rėmėjui – LRT televizijai, informaciniams rėmėjams: medijų grupei „Etaplius“, Šiaulių televizijai, „Šiaulių kraštui“, „Šiaulių naujienoms“, ACM, „Saulės radijui“, draugui – bendrovei „Rūta“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių