Istorinė diena: į Lietuvą atvyko popiežius Pranciškus

  • Teksto dydis:

Į Lietuvą šeštadienį ilgai laukto vizito atvyko popiežius Pranciškus.

Jo lėktuvas kelios minutės po vienuoliktos valandos nusileido Vilniaus oro uoste.

Prie lėktuvo trapo popiežių pasitiko prezidentė Dalia Grybauskaitė, Lietuvos katalikų bažnyčios vadovas arkivyskupas Gintaras Grušas, Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis, premjeras Saulius Skvernelis, kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus, pirmasis atkurtos nepriklausomos Lietuvos vadovas Vytautas Landsbergis, diplomatai ir būrys maldininkų - tarp jų daugiausia jaunuoliai, mojuojantys trispalvėmis ir Vatikano vėliavėlėmis.

Taip pat oro uoste popiežiaus laukė per 200 vaikų ir juos lydinčių tėvų bei mokytojų. Jie atvyko iš 14 skirtingų katalikiškų Kauno, Vilniaus, Marijampolės, Kretingos, Panevėžio ir kitų Lietuvos mokyklų.

Pasirodžiusį popiežių jie pasitiko džiugiais šūksniais ir mojavo trispalvėmis bei Vatikano vėliavėlėmis.

Du Vilniaus Šv. Juozapo katalikiškos mokyklos mokiniai - šeštokas Simonas ir ketvirtokė Indija Marija, pasipuošę tautiniais suvalkietiškais kostiumais, įteikė popiežiui Pranciškui gėlių. Jie italų kalba pasveikino sėkmingai atvykusį Šventąjį Tėvą.

Atvykus popiežiui skambėjo Vatikano ir Lietuvos himnai, jį pagerbė Garbės sargybos kuopos kariai.

Iš oro uosto Šventasis Tėvas išvyksta į Prezidentūros rūmus mandagumo vizito pas prezidentę. Netrukus po to popiežius atvyks į susitikimą su valdžios, visuomenės atstovais, diplomatinio korpuso nariais Simono Daukanto aikštėje.

Per keturių dienų viešnagę Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje Katalikų Bažnyčios vadovas atiduos pagarbą Baltijos šalių nepriklausomybei ir pagerbs nacių bei sovietų režimų aukas.

Šis vizitas atspindi Katalikų bažnyčios pontifiko polinkį lankyti periferijoje esančias šalis, kurios patyrė daug istorinių ir socialinių iššūkių.

Šeštadienį popiežius Vilniuje  taip pat melsis Aušros Vartuose, su jaunimu bendraus Katedros aikštėje.

Sekmadienį Šventasis Tėvas aukos Šv. Mišias Kauno Santakos parke, o popiet grįš į Vilnių ir apsilankys prie paminklo Vilniaus geto aukoms atminti bei pagerbs sovietų aukas Okupacijų ir laisvės kovų muziejuje.

Šio vizito metu pasaulio žiniasklaida akylai seks, ar popiežius kalbės apie Katalikų bažnyčią krečiantį kunigų seksualinio išnaudojimo skandalą.

Pastaraisiais mėnesiais Jungtinėse Valstijose ir Europoje paskelbti sukrečiantys duomenys, kaip dvasininkai išnaudojo vaikus ar dangstė tokius išnaudotojus.

Dėl vizito šeštadienį bus ribojamas eismas Vilniaus senamiestyje, sekmadienį – Kauno senamiestyje. Miestuose viešasis transportas bus nemokamas.

Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje 1993 metais viešėjo popiežius Jonas Paulius II.


Šiame straipsnyje: Popiežiusvizitas Lietuvoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

klaunų teatras

klaunų teatras  portretas
NESUPRATAU ČIA POPIEŽIUS ATVYKO AR GRYB ATVYKO O GAL GRYB Į POPIEŽIUS KANDIDATUOS JUK JOS VISUR PILNA VISAS KETURES KĖDES APSIŽERGS IR ES VYRIAUSYBĖS KĖDE IR POPIEŽIAUS DEŠINIOJI RANKA IR MERKEL PAKEIS VISOS ES KĖDĖS TIK JOS IR VISOS VATIKANO KĖDĖS TIK JOS AR NEPERDAUG JUOKINGAI ATRODO

klaipedietis

klaipedietis portretas
Garbes sargyba-reprezentuoti Lietuvos Respubliką ir ginkluotąsias pajėgas oficialiuose valstybiniuose renginiuose Lietuvoje.Reprezetuoti LR Lietuvoje??Baznycia atskirta nuo valstybes...o kur dar kariskiai,kurie nese kryziu-negi jie nebeturi ka veikti..?!

komentatorius

komentatorius portretas
pedofilija tarp dvasininku,juodaodes mergaites,tiek to,bet pirmi komuniakai ir prisiplakeliai,sunauja taip ir liko uz tvoru ir aptvaru,gales nemokamai paloti...
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių