Įstatymo projekte išplečiamos galimybės iš tėvų paimti vaikus

  • Teksto dydis:

Seime netrukus tikimasi užbaigti daug ginčų sukėlusio vaiko teisių apsaugą reglamentuojančio įstatymo projekto derinimą.

Kaip rašo dienraštis „Lietuvos žinios“, jame išplečiamos galimybės iš tėvų paimti vaikus, numatomas visą parą budinčių mobiliųjų komandų atsiradimas, intensyvesnis darbas su socialinės rizikos šeimomis.

Dėl Vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatymo projekto ietys laužomos jau ne pirmą mėnesį. Po Kėdainių tragedijos, kai mirė šeimoje žiauriai sumuštas mažametis, Seimas suskubo priimti pataisas, kuriomis uždraudė visų formų smurtą prieš vaikus, taip pat ir fizines bausmes.

Tačiau dėl kitų pakeitimų iki šiol vyksta diskusijos. Seimo Socialinių reikalų ir darbo komitetas (SRDK) tebesvarsto bei su Socialinės apsaugos ir darbo ministerija (SADM) derina kelių parlamentarų - Dovilės Šakalienės, Ramūno Karbauskio, Monikos Navickienės ir Tomo Tomilino - pateiktas įstatymo pataisas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Saudit

Saudit portretas
Toki seima.du narkomanai uzbaladojo vaika.gal ne vaiku o narkomanu reike imtis.

Anonimas

Anonimas portretas
baikit su tuo barneverner. Viskas toje norvegijoje gerai, nemusa vaiku ir ju neskandina

imamas

imamas portretas
pavizdys is norvegu berneverner mafijos kur vaikai tiesiog dingsta ir tai normalu juk tai akivaizdziai nusikalstama prekyba paminant bet koki zmoniskuma ir ciniskai traktuojant kad tai daroma vaiko gerovei ir niekas nesukontroliuos kur tas vaikas pakliuvo o gal po skalpeliu?.....
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių