Išrinktas naujas Lietuvos studentų sąjungos vadovas

  • Teksto dydis:

Studentų atstovai nusprendė, kad ateinančius dvejus metus Lietuvos studentų sąjungai (LSS) vadovaus Mažvydas Savickas.

Vilniaus Gedimino technikos universitete vykusioje LSS ataskaitos teikimo ir rinkimų konferencijoje dalyvavę studentų atstovai organizacijos vairą patikėjo ketverius metus studentiškame judėjime veikiančiam M. Savickui, kuris iki šiol buvo organizacijos valdybos nariu, prieš tai metus vadovavo ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto studentų atstovybei.

Naujasis, 31-ą studentų savivaldą vienijančios skėtinės organizacijos Lietuvos studentų sąjungos, vadovas pagrindiniais savo tikslais laiko studijų kokybės ir aplinkos gerinimą, iš užsienio atvykusių studentų atstovavimą bei aukštojo mokslo prieinamumą specialių poreikių turintiems asmenims. „Džiaugiuosi studentų atstovu išreikštu pasitikėjimu ir priimu man tenkančią atsakomybę atstovauti studentams nacionaliniame bei tarptautiniame lygmenyse. Šiandien Lietuvos aukštasis mokslas yra ant permainų slenksčio: jau netrukus pradėsime nagrinėti aukštųjų mokyklų tinklo konsolidacijos pasiūlymus, svarstysime galimybę turėti nemokamas bakalauro studijas, kursime Lietuvos aukštojo mokslo tarptautiškumo strategiją. Manau, kad studentų atstovai turi aktyviai dalyvauti šiuose procesuose ir siekti, kad įvykus reformoms studentai galėtų didžiuotis studijuodami Lietuvoje“, – teigia naujasis LSS vadovas.

Anot M. Savicko, vienas didžiausių iššūkių laukiančių studentų šiais metais yra aukštųjų mokyklų konsolidacija. „Jau šiandien girdime skundus, jog kai kuriuos aukštosios mokyklos spaudžia studentus palaikyti jų autonomiją. Vis dėlto dar gruodį atliktos apklausos rezultatai parodė, kad studentai pritaria aukštojo mokslo tinklo pertvarkai ir mano, kad tai yra prielaida studijų ir mokslo kokybės gerinimui. Dėl šios priežasties, esame pasiruošę dėti dideles pastangas, kad aukštųjų mokyklų tinklo pertvarka būtų kuo skaidresnis procesas ir didžiausią jo naudą pajustų tiek esami, tiek būsimi studentai“, – sako M. Savickas.

M. Savickas pripažįsta, kad Lietuvos aukštojo mokslo sistemai trūksta socialinio jautrumo. „Labai gaila, kad iki šiol Lietuvoje turime priėmimo į studijas sistemą, kuri mato tik abiturientų stojimo balus, tačiau nemato pačio žmogaus. Turime daugybę moksleivių, kurie nors ir yra gabūs, tačiau neturi galimybės samdyti geriausių korepetitorių, neturi galimybės lankyti geresnes mokyklas ir gauti aukštesnius balus laikydami egzaminus. Ne visi tėvai turi galimybę išleisti savo vaiką studijuoti mieste, o Lietuvoje veikianti paskolų sistema yra visiškai akla absolventų pajamoms baigus studijas. Vos kelios aukštosios mokyklos gali priimti specialiųjų poreikių turinčius studentus. Tai yra klausimai, kuriuos turime spręsti nedelsiant, tam, kad aukštasis mokslas būtų kiekvieno teisė, o ne privilegija“, – teigia M. Savickas.

M. Savickas tapo 15-uoju 1991 m. įkurtos organizacijos prezidentu. Nuo 2013 m. Lietuvos studentų sąjungai vadovavo Vytauto Didžiojo universiteto studentas Paulius Baltokas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių