Įspėjamajame streike planuoja dalyvauti ketvirtadalis mokyklų

Antradienį numatytame įspėjamajame dviejų valandų streike ketina dalyvauti maždaug ketvirtadalis mokyklų.

Streikuoti planuoja apie 300 iš Lietuvoje esančių 1300 įstaigų, pirmadienį BNS sakė protesto akciją rengiančios Lietuvos švietimo profesinės sąjungos (LŠPS) pirmininkas Audrius Jurgelevičius.

Jo teigimu, tai visai neblogas skaičius, atsižvelgiant į esą dėtas pastangas užkirsti kelią streikui.

„Skaičius pakankamas žinant, kiek bandyta gąsdinti ir klaidinti, - teigė A.Jurgelevičius. - Švietimo ir mokslo ministerija tvirtina, kad sprendžia profsąjungos keliamus klausimus, tačiau iš tiesų jie nesprendžiami, o kai kurie mokytojai tiki. Kai kuriuose miestuose merai, Švietimų skyrių darbuotojai pasakė, kad streikų nebus. Dažnai mokyklų vadovai gąsdina, kad streikas sužlugdys mokymo procesą.“

LŠPS vadovas pripažino, kad bus savivaldybių, kurių pedagogai įspėjamajame streikia nedalyvaus. Tačiau nurodyti šias savivaldybės jis atsisakė, teigdamas, kad tikslią informaciją galės pateikti tik po streiko.
Kuriuo laiku streikuo sprendžia mokyklos. A.Jurgelevičiaus duomenimis, daugelis darbą nutraukti žada per pirmas dvi pamokas.

Vasario 9 dieną Vilniuje per LŠPS suvažiavimą pritarta, kad vasario 21 dieną dalyje šalies švietimo įstaigų vyktų įspėjamasis dviejų valandų streikas. Streikui pritarė per 15 tūkst. mokytojų.

Sausio 18-ąją profsąjunga Vyriausybei bei Švietimo ir mokslo ministerijai yra įteikusi reikalavimus keisti mokyklų finansavimo sistemą, atidėti planuojamą pedagogų atestaciją, koreguoti darbo apmokėjimo tvarką taip, kad būtų užtikrintas darbo krūvis.


Šiame straipsnyje: mokytojaišvietimasstreikas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių