Iškilmingai atidaryta Moksleivių dainų šventė

Penktadienį Vilniuje iškilmingai atidaryta Moksleivių dainų šventė „ Mūsų vardas – Lietuva“. Grojant Kybartų vaikų orkestrui, vėliavomis nešini šventėje dalyvaujančių savivaldybių atstovai patraukė nuo Vinco Kudirkos iki Simono Daukanto aikštės.

Karštyje su tautiniais kostiumais žygiuodami šventės dalyviai kantriai šypsojosi, nors pastangų tam prireikė nemažai: sostinėje – 27 laipsniai šilumos.

S.Daukanto aikštėje susirinkusiuosius su valstybės diena sveikino ir šventę pradėtą paskelbė prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Prie Prezidentūros vyko iškilminga vėliavų pakėlimo ceremonija, sugiedotas Lietuvos himnas.

„Šiandieną – ypatinga diena. Tai ne tik Valstybės šventė, tai ir mūsų tautos ir jaunimo dainos šventė. Todėl visus šios dienos dalyvius, šios šventės dalyvius sveikinu pirmiausia su valstybės diena. Tai diena, kuri įprasmina apsisprendimą kurti savo kelią: laisvos, pripažintos, ir gerbiamos šalies kelią. Anuomet rinkosi Mindaugas, sujungęs žemes ir žmones bei pradėjęs kurti valstybę. Žinodamas, kad karūna – ne duotybė, o drąsa, darbštumas ir atsidavimas, taip suteikęs viltį šimtmečiams į priekį, kad lietuviai gali, moka ir privalo turėti savo valstybę.

Vienąkart sutelkta tauta nuolat tęsia šį žygį už išlikimą ir ateitį. Kartų kartos, vienybės vedamos, toliau kuria Valstybę ir mūsų tapatybę, aukodamos tam viską. Tam, kad mes galėtume gyventi laisvi ir orūs laisvoje Valstybėje. Tokios dienos kaip ši mums primena, kad Valstybė – tai karūna, kurią pelnyti reikia mums patiems kasdieninėmis pastangomis“, - sakydama sveikinimo kalbą teigė D.Grybauskaitė.

Nuo 19 valandos Moksleivių dainų šventė vyks Vingio parke, o 21 valandą kartu su visais pasaulio lietuviais bus giedama Tautiška giesmė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių