Interneto portalai supykdė politikus

Liberalų sąjūdžio frakcijos nariai Dalia Kuodytė ir Vytautas Grubliauskas kreipėsi į Valstybės saugumo departamento (VSD) vadovą prašydami išsiaiškinti, ar interneto tinklalapiai anarchija.lt, pokaris.info, lithuania.left.ru, labaslietuva.blogspot.com nepažeidžia Lietuvos įstatymų.

Seimo nariai prašo VSD išsiaiškinti, kas atsakingas už šių interneto svetainių administravimą, kur vykdoma jų priežiūra ir ar šia veikla nėra pažeidžiami Lietuvos įstatymai. Jei pažeidimų esama, prašoma nedelsiant imtis atitinkamų priemonių.

D. Kuodytė ir V. Grubliauskas VSD vadovo taip pat klausia, kokių prevencijos priemonių ir veiksmų imamasi siekiant užkirsti kelią tokioms, anot politikų, sąmoningoms provokacijoms.

"Pastaruoju metu vis dažniau pastebima gana pavojinga tendencija ir fiksuojami atvejai, kada interneto erdvėje atsiranda portalų, kuriuose skleidžiamas šmeižtas, neapykanta, sąmoningai klastojama Lietuvos istorija, juose niekinama Lietuvos valstybė. Apie tai liudija ir vis dažnėjantys į mus besikreipiančių Lietuvos piliečių skundai",- sako D. Kuodytė.

Parlamentarai į VSD kreipėsi po to, kai keli Lietuvos piliečiai kreipėsi į Seimo narius, prašydami išsiaiškinti, kodėl VSD visiškai nereaguoja ir neatsako į raginimus tirti tokių interneto tinklalapių veiklos teisėtumą.


Šiame straipsnyje: anarchija.ltVSD

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių