Internete paskelbtas papildomas KGB rezervo karininkų sąrašas

Interneto svetainėje apie KGB veiklą jau esantis 238 KGB rezervo karininkų sąrašas papildytas dar 93 KGB rezervo karininkais, kurių bylų kartotekos kortelės išliko Lietuvos ypatingajame archyve, pranešė Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centras.

Ypatingajame archyve saugomos 238 KGB rezervo karininkų bylos, kurių dokumentai jau paviešinti. Dalies KGB rezervo karininkų bylų šiame archyve nėra, nes jos buvo sunaikintos ar išvežtos į SSRS KGB archyvus.

Tačiau, anot interneto svetainę kgbveikla.lt administruojančio tyrimo centro, Ypatingajame archyve išliko 93 KGB rezervo karininkų bylų kartotekos kortelės, kurių tikriausiai nespėta sunaikinti, nes didelė dalis kortelių rastos suplėšytos.

„Kortelėse nurodyti asmens duomenys, karinis laipsnis, tautybė, partiškumas, išsilavinimas, LSSR KGB įsakymo numeris ir data, kada asmuo įtrauktas į KGB rezervą, KGB rezervo karininko bylos numeris“, - sakoma pranešime spaudai.

Taip pat kortelėse nurodyta į kurį KGB padalinį KGB rezervo karininkas turėtų vykti tarnauti ypatinguoju laikotarpiu – karo ar masinių riaušių prieš sovietų valdžią atveju. Kai kuriose kortelėse nurodyta, kad asmuo atsisakė tarnauti KGB rezerve ir dėl to LSSR KGB įsakymu pašalintas iš šios tarnybos.Visi šie duomenys skelbiami svetainėje kgbveikla.lt.

Susikaupus keleto asmenų atsisakymams būti KGB rezerve, šiuos karininkus pašalindavo LSSR KGB vadovybės įsakymu.

Pavyzdžiui, 1990 metų birželio 13 dieną iš KGB rezervo buvo pašalinti penki karininkai, 1990 metų lapkričio 23 dieną – aštuoni karininkai, 1991 metų sausio 9 dieną – septyni karininkai.

Vis dėlto didesnė dalis KGB rezervo karininkų liko KGB rezervo įskaitoje.Interneto svetainėje kgbveikla.lt duomenys apie KGB veiklą ir struktūrą skelbiami nuo pernai.

Praeitą mėnesį didelio susidomėjimo sulaukė paskelbtas kadrinių KGB darbuotojų sąrašas. Šiuo metu rengiamas ir netrukus turėtų būti dalimis paskelbtas ir slaptųjų sovietų represinės struktūros bendradarbių sąrašas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

BALSUOKIME TIK REFERENDUME

BALSUOKIME TIK REFERENDUME portretas
Neikit balsuoti 2012-09-02 19:09 Butu prikolas,jei niekas nebebalsuotu.Dabar mus visus durnelius prigauna,kaip naivias cielkas,o pasinaudoja pameta.Juk jus supraskit: kas laimes,vel kelis metus siltai ramiai sedes kresluose ir maugys mobiliuosius,o ziniasklaida is ju kurs sou,bet o kokia is to mums nauda?? Mums tik skriauda daro tokie apsimeteliai.Nera uz ka balsuot,nes cia reik naikint supuvusia sistema,o ne ta pacia vel palaikyt.Jie graziai ciulba,kol neisrinko,o kai isrenka,ciulbesys nutyla.Kiek mes galim jais tiketi??Ir kaskart tas pats per ta pati.Jei jie nesugeba ir nenori stengtis dirbti del liaudies,liaudis turi tokia valdzia ignoruoti,o ne vis tiketi.Naivus mes esam,kaip vaikai,galiu pasakyt,vis mus itikina.Bet protinga gali apgaut 1,2 kartus,bet ne desimtis kartu toj pacioj vietoj. Mes tikri duraciokai,durina mus,o mes vis atleidziam ir tikim.Geriau jau tiket i Dievo egzistavima,bet ne i valdzios sieki dirbti tautos labui. Ir vel visi eis balsuot,ir vel tikesis kazkokio gerio po rinkimu.Net pyktis ima del zmoniu durnumo neispasakyto. Kiek galima tiketi jais?? Liaukimes 1 karta.

nestovek po medziu

nestovek po medziu portretas
Balsuokime ir rinkime naujas partijas,kurios kovos uz paprasta zmogu,nes senos tik uz turtuolius kovoja

Jonas

Jonas portretas
Sauliukas Gudavičius iš Savivaldybės tai senai žinomas agentas, dar nuo KPI laikų.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių