I.Marčiulionytė – kandidatė į UNESCO vadovo postą

Bendra Baltijos šalių kandidate į UNESCO generalinio direktoriaus postą 2009–2013 metų kadencijai siūloma Ina Marčiulionytė. Tai aukščiausias postas tarptautinėje organizacijoje, į kurį Lietuva kada nors yra kandidatavusi.

UNESCO Vykdomosios tarybos pirmininkui pirmadienį buvo oficialiai įteiktas trijų Baltijos valstybių užsienio reikalų ministrų laiškas, kuriame buvo pateikta Lietuvos atstovės kandidatūra, pranešė nacionalinis transliuotojas.

Lietuvos nuolatinė atstovė prie UNESCO ambasadorė I.Marčiulionytė 2004 m. buvo išrinkta į Pasaulio paveldo komitetą, o 2005–2006 metais šiam komitetui pirmininkavo.
Šiuo metu ji taip pat yra UNESCO Vykdomosios tarybos vicepirmininkė, Būstinės komiteto pirmininkė, Tarpvyriausybinio Konvencijos dėl kultūrų raiškos įvairovės apsaugos ir skatinimo komiteto vicepirmininkė, įvairių UNESCO darbo grupių vadovė ir narė.

I.Marčiulionytė Lietuvos nuolatine atstove prie UNESCO buvo paskirta 2003-aisias. Prieš tai šias garbingas pareigas ėjo šviesios atminties rašytoja ir vertėja Ugnė Karvelis.

2007 m. ambasadorė apdovanota Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Komandoro kryžiumi.

Rinkimai į UNESCO generalinio direktoriaus postą vyks 35-osios UNESCO Generalinės Konferencijos metu, 2009 m. rudenį.


Šiame straipsnyje: MarčiulionytėUNESCO

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių