Ignalinos AE – viešai nepraneštas incidentas

  • Teksto dydis:

Ignalinos atominėje elektrinėje (AE) praėjusių metų pabaigoje įvyko incidentas, apie kurį nebuvo pranešta visuomenei, rašo naujienų portalas 15min.lt.

Iš senų saugyklų į naujas iškeliant radioaktyvias atliekas, paaiškėjo, kad jų radiacinis lygis yra didesnis nei apskaičiuota. Jei atliekos iš reaktorių būtų sukrautos į konteinerius, kaip ir planuota, galėjo įvykti tam tikra reakcija.

Portalo žiniomis, pirmadienį šiuo klausimu vyko skubus vadovų pasitarimas atominėje elektrinėje – tariamasi, ką daryti.

Portalo teigimu, gruodžio 31 dieną, atliekant „karštuosius“ bandymus ir perkeliant radiacija užterštas medžiagas, paaiškėjo, kad jos pernelyg užterštos. Saugyklą įrengė Rusijos koncerno „Rosatom“ valdoma Vokietijos įmonė „Nukem Technologies“.

Ignalinos AE Komunikacijos vadovė Ina Daukšienė portalui patvirtino, kad bandymų metu įvyko „tam tikri nesklandumai“, todėl bandymai buvo nutraukti. Energetikos ministro atstovė spaudai Aurelija Vernickaitė tvirtino, jog bandymų metu išryškėjo „kai kurie procesų trūkumai“.

„Kaip dažnai pasitaiko tokių bandymų metu, buvo nustatytas poreikis papildomai patobulinti techninės įrangos veikimą“, – teigė ji.

15min.lt žiniomis, apie šį incidenta yra informuota Europos Komisija (EK) ir uždarymo projektą finansuojantis Europos rekonstrukcijos ir plėtros bankas (ERPB).

Neoficialiomis 15min.lt žiniomis, dėl to projektas gali vėluoti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

A

A portretas
Isvis kam ja reikejo uzdaryti?.... turejom savo elektrine, dabar perkam. Parduodam karve nusiperkam pieno. Lygina cernobyli. Ten ivyko avarija, nes buvo bandymas atliekamas nekvalifikuotu zmoniu. Tai ir gavos kaip gavos. Lietuvoj nesaugu, o astrave stato nauja. Zodziu.....

cha

cha portretas
O tam rusiškam užrašui nuimti nuo elektrinės, ką, pinigų nebeužtenka ? Gal reikėtų, kad tam dar kokį milijardą Europa skirtų ? Kur žiūri valstybinė kalbos komisija ir šiaip visokie patriotai, kurie net nuo lenkiško gatvės pavadinimo žaliai apsiputoja ? Apsileidimas, didelis apsileidimas...

išvada

išvada portretas
Rusai kalti. Ir žinoma, Putinas. Kas gi daugiau ? Va būtų amerikietiška radiacija, tai ji labai sveika, daug ligų gydo, gėlės nuo jos pražysta ir pavasaris greičiau ateina. O čia gi rusiška, nuodinga...
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių