I.Degutienė tvirtina esanti nusivylusi politika

Seimo pirmininkė Irena Degutienė teigia esanti nusivylusi politika ir tvirtina dar nesanti užtikrinta, kad tęs politikės kelią.

„Aš esu visiškai nusivylusi politika ir tikrai tokių smūgių, kokių teko atlaikyti per paskutinius mėnesius, tai per visą gyvenimą nėra taip buvę“, - trečiadienį Žinių radijui sakė parlamento vadovė.

„Viską svarstau ir apsispręsiu, žiūrėdama, kas čia toliau atsitiks“, - paklausta, ar ketina tęsti politikės kelią, sakė konservatorė.

Vėliau Seime klausiama, ar tai reiškia, jog rimtai svarsto galimybę trauktis iš politinės veiklos, sakė: „Kol kas šiandien į tą klausimą nenorėčiau atsakyti“.

„Aš turiu dar galimybes pasvarstyti, pažiūrėsim, kaip gyvenimas klostysis toliau“, - kalbėjo skirtingose reitingų lentelėse pagal populiarumą antrą-trečią poziciją po prezidentės Dalios Grybauskaitės užimanti politikė.

Tokios I.Degutienės reakcijos sulaikė klausimas pakomentuoti Liberalų ir centro sąjungos (LiCS) pirmininko pavaduotojo parlamentaro Arūno Valinsko žodžius. Pastarasis šeštadienį vykusiame LiCS tarybos posėdyje kalbėjo, kad konservatoriai iš pradžių pasisakę prieš laikinosios komisijos sudarymą dėl banko „Snoras“ bankroto, vėliau netikėtai savo poziciją pakeitė ir palaikė komisijos sudarymą, o tai esą galėjo lemti ir asmeniniai interesai.

„Dvi dienas prieš “Snorui„ galutinai subankrotinant, vis dėlto, kai kurios įstaigos sugebėjo atsiimti indėlius, ne vieną milijoną prieš dvi dienas atsiėmė visa Santariškių sistema, tai sistemai priklauso ir I.Degutienės vyro vadovaujama Raudonojo kryžiaus ligoninė, tai yra Santariškių komplekso dalis. Kas gali paneigti, kad šią informaciją turėdami negalėjo pasinaudoti ir kiti šeimos nariai“, - kalbėjo A.Valinskas.

I.Degutienė teigė, kad paskutiniu metu sulaukė nemažai šmeižto iš kolegų.

„Tiek grubaus melo, šmeižto, kiek buvo išpilta apie mane, mano šeimą , apie artimuosius, tikrai nesu sulaukusi tiek per visą savo gyvenimą“, - teigė parlamento vadovė.

„Galiu pasakyti, kad vyrai užsižaidė ir kad tai ne džentelmenų darbas. Dar kartą matau, kad kuo toliau, tuo mūsų politikai ritasi žemiau, kaip sakome, muša žemiau juostos ir turbūt esmė yra tokia, kad aš esu moteris, ir galvoja, kad aš palūšiu“, - sakė I.Degutienė.

Seimo vadovė karčių žodžių sulaukė ir koalicijos partneriai liberalcentristai.

„Turbūt teisingai yra rašoma, kad politikoje nėra draugų ir tuo įsitikinau labai gerai. Ir koalicijos partneriai - tai dar nieko nereiškia, kad tai yra koalicijos partneriai, nes šiuo atveju, labai konkrečiu atveju jie galbūt patys dirba arba žaidžia savo politinius žaidimus, peržengdami bet kokias moralės ir padorumo ribas“, - kalbėjo I.Degutienė.


Šiame straipsnyje: Irena DegutienėFNTT

NAUJAUSI KOMENTARAI

Po mūsų

Po mūsų portretas
O jeigu politika tęsis ir po mūsų? Kada baigsis grūmojimai ir tuščiažodžiavimai? Į ką turi atsiremti tauta?

kaunas

kaunas portretas
tai kam partijos priima visus sarlatanus sokejus dainininkus teistus ir visokio plauko veikejus,o kaip nenusivils,jei antikorupcijos pirmininku skiria tokius kaip kernagis kuris nieko neismano,ir dziaugesi sensacija pakviesdammi premjiera ,prezidente.ar lietuvoje nebeliko padoriu kompetetingu zmoniu?kokie zmones iskeliami kandidatais uz tokius ir balsuoja,arba jau nera uz ka balsuoti.

pilietis

pilietis portretas
Tai ,ka daryt paorastiems zmonems sitame bardake.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių