„Idavang“ komplekse sunaikinta apie trečdalis kiaulių

Nepagydomu afrikiniu kiaulių maru apkrėstame „Idavang“ komplekse Ignalinos rajone jau sunaikinta daugiau kaip trečdalis visų kiaulių.

Nepagydomu afrikiniu kiaulių maru apkrėstame „Idavang“ komplekse Ignalinos rajone jau sunaikinta daugiau kaip trečdalis visų kiaulių.

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vadovas Jonas Milius BNS sakė, kad šeštadienį ryte Rupinskų komplekse buvo sunaikinta apie 7 tūkst. kiaulių. Iš viso šioje fermoje auginama apie 19 tūkst. kiaulių.

„Naikinant kiaules susidūrėme su tuo, kad turime ribotą kiekį tam reikalingų anglies dioksido dujų, kurias Lietuvoje tiekia tik dvi įmonės. Nuolat kalbamės su jų atstovais“, - BNS šeštadienį sakė J.Milius.

Pasak jo, dėl tokių netikėtų techninių problemų, karščio ir laiko sąnaudų, reikalingų užkasant kiaules, jų naikinimas gali būti baigtas ne iki sekmadienio vakaro, o kitos savaitės pradžioje.

„Vietoje dirbantys mūsų specialistai sako, kad laiko kiaulių naikinimui gali prireikti iki antradienio vakaro. Aš manau, kad jeigu viskas eisis gerai, turėtume suspėti iki pirmadienio vakaro. Jeigu būtume rinkęsi galimybę vežti kiaules naikinimui į Rietavą, būtume užtrukę dar ilgiau - mažiausiai kelias savaites“, - teigė Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vadovas.

„Idavang“ Lietuvoje iš viso priklauso 11 kiaulių auginimo kompleksų. Likusiuose dešimtyje afrikinio kiaulių maro nerasta, tačiau kiaulių judėjimas iš jų draudžiamas prevenciškai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

.jhc

.jhc portretas
O ten "tikrintojai" is ruskijos nebuvo uzvaziave?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių